Flashbacks

Jag glömde ju skriva om när jag träffade Jess i lördags. Så himla kul det var att träffa henne igen. Hon och hennes kompis Michelle ska resa runt nu i 10 hela månader. I Europa ska de vara fram till slutet av oktober, sen bär det av till Canada där de ska säsonga lite, sen resa genom Sydamerika. Jag är inte alls avundsjuk....

Anyway, vi möttes upp i Sthlm. Promenerade genom gamla stan och satte oss på Chokladkoppen och fikade lite. (Tror cafét heter så, men inte hundra på det.) Ganska kul, för där fikade vi förra gången vi sågs i Sthlm, under Jess utbytesår i Sverige. Bilden nedan är från den gången. Hade några jättemysiga timmar i Sthlm tillsammans innan de begav sig tillbaka till tjejen de bor hos och jag tog tåget tillbaka till E-tuna.
 


Efter att vi träffades har jag tänkt jättemycket på min tid i Australien. Massa flashbacks. Jag hade det verkligen så himla bra där. Allt var så... fritt. För första gången i mitt liv stod jag på helt egna ben på andra sidan jordklotet. För jag flyttade ju direkt hemifrån till exet i Sthlm. Hade aldrig varit helt ensam. Så ni kan tro att jag njöt av att vara fri. Ville jag gå upp tidigt och promenera på stranden/simma i poolen gjorde jag det. Ville jag festa hela nätterna gjorde jag det. Ville jag simma i en pool mitt i natten så klättrade jag och mina vänner över staketet och simmade i poolen. Ville jag bada i havet mitt i natten gjorde jag det. Ville jag sitta och vänta på stranden och kolla på soluppgången gjorde jag det också. Jag kände hur mycket folk som helst, australiensare, svenskar och massa andra nationaliteter. Alltid hände det nåt. Men ville jag sitte inne och titta på Home & Away och äta maltesers så gjorde jag det istället. Jag var ju helt fri att göra vad jag ville. Skolan var inte mycket att snacka om. Läste ju förstaårskurser och de var väl i klass med gymnasienivå. Resan till Whitsundays och barriärrevet, bland de vackraste ställena jag varit på. Sydney. Ojojoj va mycket jag gjorde. Inte undrar på att man längtar tillbaka ibland...


Ovan är alltså ett litet smakprov på alla de bilder jag har kvar från resan. Helt galet att det i mitten av juli är fyra år sedan jag åkte dit. Ibland känns det som igår. Men samtidigt är det så mycket som har hänt så det känns som ett annat liv på något vis. Fast jag kommer aldrig glömma Australien, det är en sak som är säkert.

Växjöväder

Jag sov faktiskt rätt ok den där natten på jobbet. Men jag drömde nog lite mardrömmar. När jag skulle cykla hem vid kvart över sju så spöregnade det såklart. Och regnkläderna hängde hemma. Snacka om att jag var genomblöt när jag kom hem! Käkade frulle i lugn och ro, sen iväg till simhallen. Första ordentliga träningspasset på över två veckor. Det kändes. Helt skakig i mina stackars armar var jag. Idag kan jag typ inte lyfta armarna över huvudet, sån träningsvärk har jag. Fast det är ju rätt skönt iof hehe.

Annars blev det en slapp dag igår. Regnet stod som spön i backen. Kollade några avsnitt av Veronica Mars typ. Upp tidigt imorse för att jobba. Ledig några timmar nu mitt på dan, så jag tog ett varv runt sjön för om jag bara hade suttit hemma hade jag nog somnat. Vill verkligen inte komma in i den dygnsrytmen jag hade förra sommaren. Gick och la mig sent, upp och jobba tre timmar på morgonen, hem och sova en stund, luncha sen iväg o jobba. Nä, man blir så konstig i huvudet. Hellre lägga mig tidigt på kvällen så jag orkar va vaken hela dan, istället för att sova ett par timmar på förmiddan igen. Åt lite med Pouya och Kush som satt och fikade när jag kom hem. Nu ska jag tillbaka till jobbet. Och regnet är tillbaka därute. Åååh vad trevligt det är... NOT. Växjö i ett nötskal.

På jobbet

Är på jobbet nu. Varit här sen kl 8 imorse. 14-timmarspass + natten. Vilken början på den här sommaren. Men men det har gått bra iaf. Nyss gick larmet, usch jag får hjärtklappning varje gång. Det var typ falskt alarm. Började dock tänka på att det är lite scary att va här så här på natten... uuusch. Bort me de tankarna. Ska stänga in mig i personalsovrummet och läsa i min lilla bok, sen sova tidigt.

Förresten, var så mysigt att få träffa min bébé igår efter nära två veckor ifrån varandra. Jag tror nog att lite avstånd bara är bra ibland, för då får man verkligen saaaakna.

Back from Greece

Well well well. Så var man tillbaka igen. Regn och rusk. Lite skillnad mot 39 grader och stekande sol. Mathilda och jag skrev en liten resedagbok, så klicka in på länken så får ni läsa lite mer och se lite härliga bilder.

Ett litet smakprov kanske...


Det var grymt skönt att komma iväg. Jag plöjde igenom varenda bok vi hade med oss. Tre stycken av Karin Alvtegen: Skuld, Saknad och Skam. Sen fjärde och sista delen av Systrar i jeans ( eller The Sisterhood of the Traveling Pants som den heter på orginalspråk), som är en ungdomsbokserie jag brukar tjuvläsa av Mathilda. Sen blev det en Marian Keyes Å andra sidan tror jag det var, sen en av Per Wahlöö, Generalerna. De två sista dagarna hade jag inget att göra så jag roade mig med att lösa tråkiga korsord i två tidningar vi hade med oss, rita av Mathildas fötter samt rita fula grejer på bilderna i tidningarna.

Igår blev det mest lugnt med familjen. Gick ju och la mig kl 6 på morgonen, så vaknade till liv vid 12-tiden typ. Åt lite brunch med pappsen, sen handlade vi lite och därefter blev det Veronica Mars och lite bokläsning på kvällen. Läste en till av Mathildas böcker, det fattas en tärning av Johanna Thydell. Jättefin ungdomsbok. Har ju även läste hennes I taket lyser stjärnorna som också är en såndär fin bok. Hon skriver jättebra tycker jag. Nu har jag däremot gett mig på Jonas Hassen Khemiris Montecore. Ska återgå till den strax....

Lollo var här på förmiddan. Vi promenerade lite. I brist på öppna fik blev det glass på det gula M:et. Sen midsommarmat med familjen och lilla Mummu. Både Mathilda och Victor stack iväg på midsommarfestande, men jag satt hemma och pratade politik och finsk historia med pappa, Mummu och mamma. Och efter det blev det film. Orkar inte med nåt festande. Träffar ju inte Mummu så ofta heller så vill spendera så mycket tid som möjligt med henne.

Nähä, läsa lite sen sova. Imorn blir det Sthlm för att träffa Jess, min gamla australiensiska roomie.

Växjö - Eskilstuna - Grekland

Tågresan hem gick bra. Men usch vad varmt det var på sista tåget från Norrköping. Jag däckade direkt och vaknade med ett ryck i Hälleforsnäs. Helt otroligt, jag brukar aldrig sova så djupt, men det var väl en kombination av värmen, sömnbrist (pga värmen) och förkylningen.

Syrran var stylad à la the OC look typ när jag kom hem, redo för att bege sig ut på galej. Det är ju skolavslutning idag. En annan ska softa o ta det lugnt, försöka vila bort förkylningen. Fast nu säger fler och fler att det kanske är pollen. Ingen aning faktiskt. Kanske det är.

Well, Korfu imorn då som sagt. Ska bli sååååå nice! :)

Sommarvärme

Det har varit sjukt varmt i helgen. Men det är nice ju! Solade nere vid växjösjön i lördags. I söndags blev det tvätt och fix, sen grillade Helena och jag hamburgare ute på tufvanängen. Jättegott. Gick runt sjön med Anna lite senare på kvällen.

Idag började dock dagen mindre bra. Somnade alldeles för sent pga värmen plus att jag inte var trött eftersom jag sovit länge på söndagen. Upp tidigt. Iväg med en himla buss (eftersom Pouya inte har fixat cykeln) för vi skulle på introduktion för sommarvikarier (fattar inte varför de tyckte jag skulle på den eftersom jag jobbat extra i Växjö i typ över 2 år som personlig assistent) som enligt bemanningen skulle vara i ett blått hus på arabygatan 78. Tror ni att utbildningen skulle va där? Icke! Där står vi som två fån mitt i ett indrustriområde och inte en kotte i det blåa huset. Fick äntligen tag på bemanningen och då sa de att det var borta vid kungsmadskolan! Inte alls i närheten alltså. Gaaah!  Vi fick vägbeskrivning sen var det ju bara att sätta igång och promenera. Sen ringa igen för ytterligare vägbeskrivning. Vi kom ju dit till slut, efter en dryg halvtimmas promenad och 45 min för sent.... Irriterande! Om de hade sagt rätt ställe från början hade det dessutom varit mkt närmare... Men men, det gick ok sen ändå. Mycket prat om sånt man redan kunde, men vi fick fika och god mat så det var ju bra iaf =) Skjuts hem med en kompis till Pouya, slipper åka buss imorn oxå. Nice!

Nu ska jag packa klart hade jag tänkt. Eskilstuna imorn. Grekland på onsdag! Wohoo!

Sommarlov!

Jag är så grymt nöjd med min dag. Först var gårdagskvällen sjukt trevlig oxå. Vi tog Cajsas bil och hämtade Helena på stationen, sen blev det fika och skvaller hemma hos mig. Idag har vi dock suttit på seminarier i 6 timmar, men det lönade sig för Anna fick ett VG på sin uppsats. Jag är så stolt över henne =)

Efter det hann vi med en snabb visit på stan för div. ärenden (typ systemet) sen äta glass vid sjön i sooooolen. Handlade massa gottis på Willys på vägen hem, sen blev det smaskens bbq på kvällen. Satt på Tufvanängen till 22-tiden, käkade, drack vin och bara snackade, jag, Anna och Helena. Sen blev det stallet. Vi prickade in tiden perfekt, så vi slapp köa. Sen blev det dans, några öl och lite babbel med folk där. Och nu är jag alltså hemma. Nöjd med min dag som sagt!

Kommer inte på någon rubrik

Nu var det överstökat. Hemska hemska känsla imorse när man står där utanför salen, händerna skakar och magen i uppror. Vi var några stycken som ska vara med på seminariet, trots att det bara är jag och den andra tjejen som ska examineras och opponera på varandra. Efter 10 minuter har tjejen fortfarande inte dykt upp. Examinatorn går iväg och kollar om han fått nåt meddelande och ringer henne. Inget svar. Efter en halvtimma har hon fortfarande inte dykt upp! Examinatorn överlägger med sina kollegor och kommer tillbaka in och säger " vi kör ändå". Well, jag fick en examinator och fem opponenter. Han gick igenom min uppsats ganska ordenligt (mycket detaljer..) och de kritiserade en del som man får ta åt sig, men sa en hel del positivt också. Uppsatsen blev godkänd!  Men han skulle fundera vidare på betyget. Jaja, nu är man klar iaf! Sjuuuuuukt skönt! (Förutom att jag måste sitta på seminarier mellan 8-14 imorn utan paus och miniopponera på fem andra...) Men uppsatsen Flyktingpolitik och spårberoende - en jämförelse av svensk och finsk flyktingpolitik kan läggas till handlingarna och jag behöver aldrig mer titta på den....

Men jag fattar inte, HUR KAN MAN INTE KOMMA PÅ SIN EXAMINATION? Missförstå mig rätt, men det måste ju hänt nåt, det hoppas jag för hennes skull. Annars gör man ju bara inte så.

Skrev ut och lämnade in ett arkivex. Ska maila och lägga ut på diva oxå. Hem och lunchade, slappade lite och ringde lite jobbsamtal. Sen tog jag på mig bikinin, tog min filt, min bok och la mig på tufvanängen heeela eftermiddagen i stekande sol. (Ja, jag använde solskyddsfaktor.)

Nu bakas det smulpaj, för ikväll kommer Helena. Anna och Cajsa ska komma hit och fika också.

Växjö

Växjö kan vara fint ibland. Här är lite bilder från när jag och Nathalie promenerade i lördags kväll.
image15
Solen skiner lite starkt, men det är i alla fall allén ner från Tufvan till Tufvanängen. Jag bor i ett av husen därnere.

image16
Vi promenerade lite hagarna ovanför campus.

image17
Till Nathalies förskräckelse var det en kohage! Men kossorna lyfte inte ens på huvudet när vi gick förbi så hon kunde andas ut ;o)

image18
Så himla fint. En liten gångväg mellan hästvägarna som leder ner till campus igen.

image19
Och här har vi Teleborgs slott! Fint va!

Hallå, var kom molnen ifrån?

Jag som skulle ligga ute o sola, det var sjukt fint väder och jättevarmt. Det är fortfarande varmt, men solen har gått och gömt sig bakom massa moln. En del mörka såna oxå. Så trist.

Det blev några cosmopolitan igår på förfesten. Men det var en chill förfest med Louise, Malin och hennes kompisar. Sen gick vi till stallet. Mycket trevligt att gå ut med stallpersonal eftersom vi fick smita in bakvägen hihi. Dansade mest där inne. Det behövdes efter allt stillasittande ;o) Proppat med folk var det iaf. Gick hem vid stängningsdags. Rätt lagom!

Nu ska jag äta lite lunch (hemmagjorda quesadillas och sallad) och läsa lite i min bok (Främlingen på Wildfell Hall av Anne Brontë - mycket bra bok). Ciao!

Stallet ikväll

Det blir nog ett litet besök på stallet ikväll. Så det kan gå. Men jag har typ gjort klart alla miniopponeringar, bara Annas jag är halvfärdig med. Sen ska jag bara kolla igenom min huvudopponering imorn. Det löser sig. Blir inte så mkt i alkoholväg, bara nån drink sådär. Det är man väl värd när man har suttit inomhus och läst uppsatser hela dan, trots att solen sken så fint därute....

En till Billy i mitt vardagsrum

Idag har jag gjort ganska mycket ändå. Fast det känns som jag inte gjort nåt. Tvättade tidiga tiden imorse. Fixade och donade. Läst igenom uppsatsen jag ska opponera på och förberett lite. Lagat mat. Gick hem till Leny och hämtade en bokhylla jag fick köpa billigt av henne för hon ska inte ta med sina möbler när hon flyttar. En sån där Billy, likadan som jag har, så jag bygger vidare på min Billy-serie. Svettigt värre från ena sidan campus till den andra med en tung bokhylla. Promenerade till simhallen och köpte träningskort för i sommar. 800 spänn fattigare! =( Sen gick vi förbi mig, hämtade ikea-kasse och cykel, sen följde jag me henne hem för o hämta cd-stället och hyllorna till bokhyllan. Allt detta balanserade jag på min cykel (gamla Bettan fixar aaaallt) över hela campus hem till mig. Fixandet och trixandet med dem har hållit mig sysselsatt hela kvällen. Men nu ser det riktigt fint ut! Så nöjd så =)

Imorn måste jag ta tag i miniopponeringarna. 5 st måste göras. Och Helena kanske kommer för att göra miniopponeringar! Askul ju! Efter ett halvår (tredje besöket) i Mexico så kliver hon på flyget till Sverige om nån timma. Om hon kommer så blir det pumptömning av bara den på fredag, wohoo!

Velmaja

Jag borde ha gått ut. Det var en fest i lyan (studentkorridorer). Säkert megakul. Men jag va sååå seg och trött. Så jag tänkte att jag kommer ju bara va jättetrött och inte alls social om jag går dit, för jag vill inte ens se åt en ölburk, och det hade nog behövts alkohol för att jag skulle blivit pigg. Eller så kanske det hade blivit tvärtom, så är det ju också ibland, och jag skulle ha däckat istället. Men nu sitter jag här hemma och har tråkigt tråkigt och är inte tillräckligt trött för att lägga mig. Tittade iaf på Försvarsadvokaterna som kört igång igen. (OBS! Dansk serie, ypperligt tillfälle för mig att träna lite mer danska hahaha.) Och sen filmen på svt.  The Weight of Water. Den va lite skum. Men Anders W Berthelsen var med (dansk, han som spelade Palle i Krönikan), det var ju lite kul. Sean Penn också såklart, därför jag började titta från början ju. Jag borde ha gått ut. Det var bra att jag stannade hemma. Jag borde nog gått ut iaf. Lika bra att jag stannade hemma. Jag borde...


Proppmätt

Åt så sjukt god mat nyss. Grillad kyckling (från Ica), sallad (en röd och en grön salladssort, paprika, gurka, tomat, oliver, fetaost och grekisk dressing), varma lantbaguetter (bake off), crème bonjour vitlök och icas ost med pepparrot. Med ramlösa till. Sjuuuukt gott allting. Tänkt vilken nyttig bakismat ändå! =)

Sliten

Det bidde visst ganska mycket igår. Emelie är lite trött idag. Pouya bara skrattar åt mig för jag kom hemramlandes full som en kastrull igår och babblade hur mycket som helst och tydligen på danska också (sandbergdanska alltså, dvs härma danska man hört på tv och improvisera gärna. Sånt sysslar vi med i min familj, jag och mina syskon bejakar vår danska fjärdedel).

Det var fest med James Bond-tema hos Cajsa. Det bjöds på gazpacho & baconinrullad chèvre till förrätt och olika typer av pastasallader till varmrätt. Till efterrätt blev det min mycket utsökta kladdkaka, glass och massa frukt. Mycket gott. Men varmrätten anlände inte förrän vid halv nio, vilket innebär att alkoholen började intas på tom mage. Inte så bra kanske. Innan folk ens kom hann vi också med att typ nästan elda upp Cajsas micro och välta ut en blomvas med massor med vatten över Cajsas tv, video och dvd-spelare (pga korsdraget som blev när vi försökte vädra ut popcornoset). Det var tänkt vi skulle ut men många var trötta. Jag hann dock med en liten runda till stallet tillsammans med Cajsas och Kristinas pojkvänner (eftersom alla andra bangade och jag var sjukt sugen på att gå ut) men det var inte särskilt spännande där så blev inget långvarigt besök. Som sagt, jag vinglade hem och pratade danska med Pouya istället...

Well well, så kan det gå. Fortfarande seg i huvudet. Pimplar Loka nu och funderar på att ta tag i mig själv o ta en promenad i det fina vädret så man piggnar till lite. Hmm det lät ganska vettigt. Lika bra jag sätter fart innan jag ångrar mig haha.

Fredag

Pyjamaspartyt va skoj igår. Blev rätt lugnt för min del. Var en stund på förfesten hos Margarita och överlämnade vår lilla present, kollade på hennes orm... uuuuh va läskigt alltså. Sen blev det stallet där folk sjöng kareoke av bara den. Hem skapligt. Skulle ju upp imorse för jag skulle till frisören. Så blev det och lite ärenden på stan. Nu bakas det kladdkaka till ikväll. Cajsa har fest så jag är ansvarig för efterrätten. Ska tillbax till stan o fika med lite folk från röda korset snart. Fått reda på examinationsdatum, det blir den 7 juni. *nervös*

Vet ni, de klipper gräset idag oxå. Surprise surprise!