Ekologiska bönder

Idag träffade jag två ekologiska bönder, far och son, när vi gjorde en av våra intervjuer för fältstudien i Jät. Perfekt dag för ett besök på landet. Solen sken så vackert. Det är riktigt fint när man åker ut på den vägen söderut. Mysigt. Körde lite vilse först, men till slut hittade vi rätt. Samtalade med bönderna i en hel timma, de hade massor att berätta och var hur trevliga som helst. Vi körde därifrån funderandes på att skola om och bli bönder istället hahaha. Hade också ett bra samtal med min mentor idag. Kändes som att man gick därifrån med en liten mindre tyngd på axlarna. Så fick lite vettigt gjort idag i alla fall.

Tränade Air muskel-passet ikväll, med rätt tunga vikter, så efter det var man rätt mör. Men skönt! Gjorde fisksoppa till kvällsmat. Fast ingen egen, utan fuskvariant alltså. Den där kryddmixen för creamy fish soup är ju för god!

Jag har fastnat för en låt på Alicia Keys senaste skiva. Det är sista låten, Sure Looks Good to Me. Finns ingen video på den och jag har ingen lust att lägga nåt hemmagjort från youtube i bloggen, men det går ju alltid att provlyssna på hennes
hemsida.

Jät och Roxette

Vi har inlett vårt grupparbete nu. Full rulle med det mesta, det är därför det har varit ont om uppdateringar här. Vi ska göra en fältstudie över ett samhälle på landsbygden utanför Växjö. Jät heter byn. Hade första intervjun igår, gick jättebra! Supertrevlig man som lärde oss en hel del om Jät och dess historia. Imorn är det dags för nästa intervju. Ska bli spännande.

Annars är väl det mesta som vanligt. Trött som tusan. Inga förbättringar på hemmafronten. Även om man försöker fly in i studierna eller vad som helst, ligger det där och gnager i bakhuvudet.

Idag är det dags för en ny låt. Roxette - Dressed for Success. Här snackar vi flashbacks. Det måste varit mina första idoler. Katarina brukade alltid köpa kassettbanden, sen spelade jag av dem. Jag hade många bilder på Marie och Per på min garderob hahaha. Kolla hur de ser ut i videon så kan ni tänka er hur de affischerna såg ut...



Sist men inte minst, grattis söta
Pethra. Han är så fin så fin.

500 miles

Jag kom på en fiffig idé när jag var ute och powerwalkade idag. Jag tänkte att jag ska lägga in en låt eller artist som har betytt något för mig, och skriva lite om varför och sådär ibland. När jag väl började fundera på låtar kom jag faktiskt på en hel del.

Jag börjar med The Hooters - 500 miles, för den hör till ett av mina barndomsminnen. När Pappa läste godnattsaga eller sjöng för mig och Victor uppe i vårt gemensamma rum i huset i Hagnestahill, så minns jag att han en gång sjöng på just den. Han verkade inte komma ihåg det själv när jag berättade det för honom förut, men han blev lite nostalgisk när jag skickade över låten. Men jag kan verkligen se honom sitta där vid sängkanten och sjunga  "Lord I'm one, Lord I'm two..." So here it is.


Den bästa av mödrar

Såg Den bästa av mödrar nu ikväll. Mamma ringde förut och tipsade om den. Hon såg den med mommo (ja, vi säger mommo, inte för att det är bebisspråk utan för att det är finska för mormor) på bio när den kom. "Ladda upp med toarullen", sa mamma. Hon hade rätt. Ett helt näsdukspaket gick åt. Jag har så lätt för att gråta till filmer och sånt, särskilt när man är lite nedstämd från början.

Var på stan idag. Handlade en hel kasse med grejer inför Moçambique på Apoteket. Allt man kan tänka sig som apotekstanten tyckte man skulle ha med sig. Ficklampa och massa batterier på Claes Ohlsson. Har ju redan en pannlampa som pappa köpte också. Kommer ju förmodligen bara ha elektricitet några timmar om dagen...

Igår kväll var jag hos Malin (klasskompis/resekompis till Moç.) på födelsedagsfest/tentafest. Jag hade med en flaska vin. Vi satt och drack lite, pratade och åt popcorn. Kom ett gäng från klassen också. Men jag hann inte ens dricka upp min flaska vin innan det började snurra i huvudet. Tål ingenting numera. Så det bidde inget stallarna för mig... Satt uppkrupen i soffan, pimplade vatten och hade djupt samtal med Fazila om mina bekymmer istället. Det var nog lika bra. En snurrig Emelie på stallarna hade nog inte varit någon höjdare.

Jag har precis beställt en massa billiga pocketböcker på Lycknis. Väldigt billigt. Men farligt. Man vill köpa allt, haha!

Nu börjar tröttheten komma krypande. Ska nog sussa snart.

Bonne nuit!

Long time no see

Har varit fullt upptagen med hemtentan den här veckan. Som vanligt började man för sent. Men den här gången har jag haft så mycket annat i tankarna, så finns ju iaf en anledning. Jag lämnade in den vid 14-tiden, sen fick det vara nog. Faktiskt. Nu helg. Tränat lite, duschat, fixar lite wok nu, sen till Malin på b-day party. Kan bli trevligt.

Yesterday

Lade ner lite tid på att laga ett megalass med köttfärssås igår kväll efter träningen. Nu har jag många matlådor till den här veckans hemtentaskrivande. Det blev riktigt gott. Mycket köttfärs och toppade det hela med lite soltorkade tomater. Smaskens. Kikade på deckarserier på tv sen. Orkade inte göra något annat. Insåg att jag skrev fel förra veckan, det var ju Cold Case och inte Close to Home jag tittade på. Lätt att blanda ihop serierna när det finns så många av dem. Så det blev alltså det och Criminal Minds, sen hade jag fått min dos av amerikanska polisserier.

Nu sitter jag här på bibblan och försöker göra något åt det här med hemtentan. Har några timmar till på mig, sen blir det Röda Korset ikväll.

Kent

Igår kväll kände jag att jag faktiskt skulle orka med att vara lite social för en gång skull och att jag kanske till och med skulle kunna ha roligt. Well, det blev en lyckad kväll. Typ singstartävling hos Cajsa och sen vidare till Stallarna. Blev tyvärr lite för mycket alkohol bara. Det är lätt hänt när man försöker förtränga något. Josse och jag stannade kvar nästan ända till de stängde och tydligen pratade jag danska hela vägen hem, så nog var det en trevlig kväll i alla fall. Mådde däremot som jag förtjänade imorse. Försökte sova bort huvudvärken, så jag kom inte upp förrän framåt 13-tiden. Jag som hade tänkt plugga... Istället satt jag uppkrupen i sängen i pyjamas och hade en Kentdag med mig själv. Back to my roots så att säga. Läste i Kent: Texter om Sveriges största rockband medan alla gamla Kentskivor hördes i bakgrunden. Jag har saknat dem. Jag saknar egentligen att lyssna på musik som jag gjorde förut överhuvudtaget. Låta musiken fylla rummet och bara lyssna, blädda i skivfodralet, ev. plocka och fixa lite hemma. Det saknar jag. Trummor och bas överröstar ju allt annat i den här lägenheten...



På kvällen åkte vi in till Ristorante Bella Lanterna inne i stan. Mysigt att bara äta gott och umgås med tjejerna. Avslutade kvällen med lite te på Kafé de Luxe. Cyklade fram och tillbaka, så jag fick åtminstone lite frisk luft idag. Imorgon ska jag ta tag i plugget. Imorgon.

Alla hjärtans?

Ja, det var ju en någorlunda alla hjärtans dag i alla fall. Inte som man kanske hade önskat, men inte så hemsk som jag fasade den skulle bli. Vet inte om jag är så positivt inställd till alla hjärtans över huvud taget, men de små korten jag fick från mamma & pappa, och kortet från Mathilda, smsen från söta vänner och bror, allt det värmer ju ändå.

Solen sken idag och det höjde faktiskt humöret litegrann. Dessutom hade vi på eftermiddagen ett mycket intressant samtal med kvinnan som är Dean of the Department for Development Studies på Mbararauniversitetet i Uganda.  Air Muskel var inställd på kvällen, men boxades med Nathalie istället och det gick ju minst lika bra. Och idag åt vi faktiskt middag tillsammans här hemma och pratade. Bara pratade liksom. Så idag känns det ändå lite bra på något vis. Inga tårar. (Fast som sagt, det har ju ändrat sig fort de senaste dagarna. I samma stund jag skrivit något så har humöret svängt och jag ångrar alla ord... So we'll see about this.) Sen bakade jag
kladdkakemuffins och tittade på Brottet (danska kriminalserien på svt). Och nu är det Debatt. Yes, jag är en tv-nörd and I'm proud of it.

Imorgon får vi hemtentan, sen lär man ju ha att göra i en vecka framöver, inkl. föreläsningar, vaccination, röda korset, litteraturseminarier osv. som också ska hinnas med.

Rätt eller fel?

Rätt eller fel? Rätt eller fel? Rätt eller fel? Tankarna snurrar i huvudet. Jag önskar att allt vore så mycket enklare. Men nu är det inte det minsta enkelt. Det är inte lätt att vara stark när man är svag. Tankarna fortsätter, rätt eller fel, rätt eller fel, rätt eller fel?

Helgen

Familjen kom och det var så skönt att ha dem här. Blev god mat och film på fredagskvällen. Promenad in till stan med lite shopping, inhandling av semlor och färska räkor på torget och promenad hem igen. Hör och häpna, solen sken hela dagen! Åkte till City Gross och storhandlade, så nu är det fullt i kyl, frys och skafferi. Lagade gottismat på kvällen. Flera olika sorters kött, en stor sallad, grekiskt lantbröd, ostar, och färska räkor (skulle ha ätit dem som förrätt, men eftersom bara jag och pappsen käkar räkor tog vi dem efteråt för att inte de andra två skulle behöva vänta på oss). Godis och deckare på det, så var den dagen slut. Liten promenad på campus imorse innan de åkte hem. Blev så himla tomt sen.

Ägnade rätt mycket tid åt översättningen jag håller på med idag. Tränade lite på kvällen. Kikade på The Aviator och glodde lite på tv, Close to Home är rätt bra. Brukar titta på det ibland, de flesta serier som Bruckheimer producerar brukar ju åtminstone vara sevärda.

Ändå är det för mycket tankar hela tiden. Jag har fattat mitt beslut. Men det är inte lätt att vara stark. Det gör så fruktansvärt ont. Ont ont ont. Jag vet inte vad som hjälper mot det. Jag orkar inte vara jättesocial heller, för det blir bara falska skratt liksom, fast tankarna egentligen är någon annanstans. Och när jag sitter själv tänker jag alldeles för mycket. Men jag vet inte, jag gör nog hellre det just nu ändå. Så pratar jag med folk när jag orkar ibland. Söta Nathalie skrev om mig i sin
blogg. Hon fick stå ut med att jag hävde ur mig allt i fredags morse runt hela sjön. Promenader är ganska bra samtalsterapi måste jag säga.

Ska försöka sova lite nu. Ny vecka imorn. En vecka närmare Moçambique.

Matterapi

Idag har jag haft matterapi med mig själv. Lugnar huvudet lite. Skingrar tankar utan att stänga dem ute helt. För man kan ju inte förtränga saker heller. Har hållit på i flera timmar. Bakat kladdkaka. Fixat hemmagjord klyftpotatis. Egna grekiska biffar med feta och oliv. Morotstzatziki. Sallad med massa gott i. Och nu är allt klar. Väntar bara på att familjen ska dyka upp. Det borde bli snart.

Bankrån

De har rånat banken i Fröslunda. Min gamla bank. I Fröslunda! Vi gick ju skolan nästan vägg i vägg med den lokalen. Scary med alla dessa bankrån. Att det funkar att råna banker fortfarande liksom.

Annars ser jag fram emot morgondagen, eller rättare sagt kvällen, för då kommer familjen hit. I alla fall tre femtedelar av den, mamma, pappa och Mathilda. Känns som att jag behöver lite umgänge med de som står mig allra närmast i såna här tider. Så det ska bli mysigt.

Blodgivning

Idag har jag gjort min insats för mina medmänniskor - gett blod. De var glada att jag kom, för de hade brist på min blodgrupp. Så nu har jag utökat min glöggmuggssamling lite till. Hela åtta personer kan dricka glögg samtidigt och det får väl räcka med glöggmuggar nu. Cyklade nog alldeles för fort på vägen hem för jag blev lite yr. Äter ostsmörgås och dricker oboy nu (låtsas att det är bra för mig, skulle det kunna varit iof om det hade varit nyttigt bröd och inte limpa). Jag måste passa på att äta upp min ost den här veckan, för sen ska jag vara helt mjölkfri i tre veckor från och med måndag. Min doktor tyckte jag skulle testa det igen. Suck. Jag bestämde mig för att vänta till det blev ny vecka och sådär, för familjen kommer ju i helgen och jag orkar inte hålla på och vara omständig. Jag vill ju äta semla!

Och ja, Sara jag fattar den marknadsekonomiska aspekten av falafelhistorien ;o) Men jag tycker i alla fall att det är dumt och töntigt. Så det så.

Falafel

I helgen köpte jag en falafelrulle för 20 spänn i Malmö. På andra ställen där kan man få dem för 15 kr. Det är vad det brukar kosta i den stan. När vi var på nån kebabkiosk i Uppsala på nyårsdagen kostade en falafelrulle 60 spänn! Det är vad det kostar i Växjö också inne i stan. Jag fattar inte grejen. Kikärtor är ju så himla billigt. Helt galet att det kan bli så mycket dyrare för att man gör biffar av dem och friterar. Stört. 20 kr tycker jag är ok. 60 är åt skogen för dyrt. Vad tror de att de är egentligen?

Tre år har gått....




Börje
57.02.19 - 05.02.03

Vi har varit med om dig
Vi kan aldrig förlora dig


Helg

Kanske lite bättre idag. Men orkar inte ta tag i saker och ting ordentligt. Vi flyr till Skåne istället över helgen. Kanske gör det gott, kanske gör det inte.