Äntligen semester!

Ja äntligen har vi semester. Och detta i Dubai till på köpet! Har ju aldrig varit i mellanöstern tidigare. Fast Dubai kanske inte är så representativt... Damn, det är helt sjukt här. Lyx lyx lyx överallt. Massor av shopping malls (det går ju inte att göra så mkt annat än att vara inne o shoppa när det är typ 50 grader ute) och det är riktigt farligt för pengarna tickar iväg så fort. Taxi eller bil med AC vart man än ska. Skyskrapor och lyx som sagt. Och indier och filipinskor som städar golven, klipper hår och står i affärerna.... Typ. Dubai i ett nötskal. Men vi har det riktigt bra! Bor hos Pouyas syrra med pojkvän, jättegulliga. God mat har vi ätit.  Men dyr. Jag säger bara Buddha bar.... och annat fint som jag ska länka till senare. Imorn ska vi iväg till nån semesterort i nån annan emirat. Ska ta och skriva i resedagboken sen som sagt och lägga ut lite bilder där sen. Vi köpte nämligen en digitalkamera idag! =)

La mort

Det hände en hemsk sak i förrgår. Min mobil lämnade jordelivet. Jag vet att jag tappade den i trappen på väg ut, så jag antar att det var dödsstöten. Fast det förstod jag inte förrän nästan två timmar senare eller nåt, när jag skulle kolla ett sms jag fått. Det gick inte att trycka på knapparna och inte att stänga av den... Plockade isär den och startade, men icke, nummerknapparna funkade, men inga andra. Jag fick lite smått panik måste jag säga. Fram med b-mobilen från Frankrike och satte in sim-kortet där. Den var urladdad, så jag gick fram och tilbaka medan jag väntade på att det skulle bli liv i den. Men den var operatörslåst. Inte var jag förvånad inte, så mycket krångel som jag haft med såna där satans operatörslås. I och för sig köpte jag den här för 50? inkl. kontantkort, så jag hade inte så höga förväntningar.

Så jag var alltså mobillös. Morgonen därpå beklagade jag mig på jobbet och då erbjuder en räddande ängel mig en hög mobiltelefoner. Eller kanske inte en hög, men hon hade en hög med gamla mobiler med diverse skavanker liggandes hemma. Jobbade en delad tur, och efter att ha suttit hemma en halvtimma var jag bara tvungen att gå förbi och hämta en telefon. Fick med mig två stycker för att se om de funkade. En samsung var dock operatörslås så nu stod allt mitt hopp till den andra.... och det funkade! Vilken lättnad. För en ny mobiltelefon finns verkligen inte med i budgeten inom den närmsta framtiden. Men nu är jag dock en stolt ägare av en sån här. Batteriet är lite dåligt, men jag har i alla fall en mobil. Både pappsen och Pouya har haft såna och de har båda varit tvungna att byta ut dem för knappen/spaken har blivit knäpp, så det är väl inte den bästa mobilen i och för sig. Men däremot så kan jag ju ta nåt av deras gamla batterier och sätta in i den här, så blir det lite bättre i alla fall.

Det blev en hel del reklam för Sony Ericson i det här inlägget... Men jag gillar verkligen dem bäst. Har haft nån Nokia tidigare, men det är ändå Ericson som jag fasnat för. Så när jag ska köpa en blir det nog en sån igen. Mathilda har en jättefin, Pappa också... det är de här walkman-varianterna de har så mycket vet jag. Men men... måste spara ihop lite pengar först, för en operatörslåst ska jag banne mig inte köpa iaf!
 

Färdigjobbat för den här sommaren

Hade sista jobbdan igår, sååå skönt. Inte för att jag inte tycker om mitt jobb, men ändå... man vill ju ha semester också! =) Det var i alla fall en bra sista dag.  Jag ansträngde mig verkligen till mitt yttersta för att hålla humöret på topp hela dan (trots jag är förkyld och var jättetrött och snuvig...) och undvek konflikter för att hålla henne på gott humör också (även om man egentligen måste ta tag i sånt också i vanliga fall). Så det blev en mysig dag. Långt eftermiddagsfika och god mat, sen kvällspromenad med tillhörande sjungande. Lämnade därför jobbet lätt i sinnet, och det känns bra att man ska tillbaka in som timvikarie i höst som vanligt.

Packar och grejar nu. Mycket som inte får glömmas bort. Det kommer vara megavarmt där, men vi måste ha finkläder på oss på flygplanet eftersom vi är släkt med flygvärdinnan... Business typ. Mycket knorrande från Pouya angående det... inte riktigt hans stil ju (inte min heller för den delen men han är ju verkligen raka motsatsen). Jag vet inte hur många gånger han under något av sina utbrott sagt att vi ska ställa in resan pga detta... Men nu är allt dock ordnat, skjortorna strukna, svarta byxor & skor inhandlade bara jag som ska putsa mina skor...

Måste återgå till packandet. Återkommer med uppdatering när vi kommit tid. Ska nog skriva en resedagbok också, känns som ett måste haha.

 

UAE

Well well well gott folk. Snart bär det av mot varmare breddgrader, närmare bestämt UAE = United Arab Emirates = Förenade arabemiraten.

På lördag kväll tar Pouya och jag natttåget från Malmö till Frankfurt. På söndagskvällen går sen flyget till Abu Dhabi. Ja, alltså vi skulle ju aldrig kunnat åka om det inte var för att Pouyas syster är flygvärdinna för
Etihad och bor i Dubai. Nu har vi flygbiljetterna fixade och boende hos henne, så det enda vi behöver bekymra oss om är att ta oss till och från Frankfurt och pengar att leva för där. Men i Dubai är det rätt dyrt så vi får se hur långt pengarna räcker...

Ledig helg

Det här är min första helt lediga helg sen jag gick på mitt sommarschema. Har haft typ två halva helger oxå, men ingen helt ledig... Hade tänkt åka hem, men bidde inte så. Kostar så mycket för bara 2-3 dagar. Pouyas mamma kom däremot hit igår och är fortfarande här så vi har ändå haft lite att göra. Persisk mat igår kväll, gjorde stan idag (det är ju karloscar-dagar i Växjö så det var proppat med folk och en hel del bra erbjudanden i affärerna), åt på kho thai (som vanligt) sen hemmakväll. Pouya jobbar natt så vi har haft lite "tjejkväll" här, promenerade till willys, åt lite pizza, tittat på film och ätit godis, sen kommer ju han hem imorn bitti igen.

Hade egentligen tänkt gå ut lite igår tex, men nu fick vi ju besök och igår var jag dessutom helt slut efter att ha jobbat natten ju, så vi somnade jättetidigt allihopa, trötta efter en hel arbetsvecka. Tror nog inte jag missade så mycket heller. Cajsa messade och sa precis så iaf, det var tydligen mest massa folk överallt men hände inte så mycket alls. Sen läste jag att det var två våldtäktsförsök här i Växjö igår/inatt. Sanslöst. Såna äckel det finns överallt. Sjuka jävlar.

Jämställdhet?

Jag funderar ofta på det här med jämställdhet. Alltså, hur ska samhället någonsin kunna bli jämställt när det inte ens går att ha jämställt hemma. Det här är ändå mitt andra samboförhållande så jag har ju lite erfarenhet ändå. Hur kommer det sig att killar kan leva i skit rent ut sagt? Eller inte tvätta på flera veckor? Jag behöver inte ha kliniskt rent, bara lite lagom undanplockat, rena kläder som inte är tokskrynkliga för nån har lämnat dem våta i en påse, dammsuga ibland och en relativt fräsch toalett. Är det för mycket begärt att hjälpas åt med det?

Sen tänker jag att jag ska banne mig uppfostra mina eventuella barn så att de lär sig sånt från början. Basic stuff liksom. Men samtidigt, vad hjälper det om jag lär den lilla pojken plocka undan efter sig när pappan fortsätter vara helt likgiltig inför allt vad städning innebär? Det vet ju alla att barn gör som vuxna gör, inte som de säger... Så what to do?? Ska man ge upp och börja plocka upp allt själv? Nä fy fan. Då är jag hellre en gnällig kärring än att jag ska behöva plocka upp andras skit hela tiden.

Tears in heaven

Jag borde ha skrivit redan igår. Nu länkar jag faktiskt bara till Mathildas blogg och låter den tala för sig själv.

Mygginvasion

Med solen kom myggen. Jajamen. Alltså det är helt fantastiskt att vi har haft fint väder ända sen helgen. Men med värmen så kom som sagt myggen. Fuktigt i marken, varmt i luften. Paradiset för de små j-vlarna. Jag är helt sönderbiten. Massa mygg på jobbet i helgen, det ligger ju i princip i en skogsglänta ju. Lägenheten har de också invaderat. Får hålla så mörkt som möjligt i lägenheten och så fort Pouya tänder för mycket går jag och släcker. Så som de gör under krig (usch elakt av mig att göra en sån jämförelse men det är ju så man har sett på tv...).

Igår var jag på utejympan nere på kampaängen och där var det mygg kan jag lova. Men det var himla skönt att köra ett jympapass eftersom jag bara gymmat i sommar. Promenader, spinningcykeln och pumpmaskinerna har varit mina grejer hitills. Efter gympapasset fick jag dock mersmak på hopp och studs, så i brist på sådant sprang jag runt sjön idag! Hör och häpna va! Haha. Jag började gå min vanliga powerwalk men helt plötsligt fick jag för mig att jag skulle springa istället. Och det gick alldeles utmärkt. Så jag sprang resten av varvet sen ner i gymmet i simhallen. Snacka om att jag var nöjd med mig själv sen.

Anyway, resten av dagen ägnade jag åt samma aktivitet som gårdagen - soooola. Legat ute på gräsmattan utanför huset och pressat. Läste klart min Agatha Christie på franska, återgått till
Amos Oz En berättelse om kärlek och mörker. Den har vilat en stund, ganska mastig bok,  jag fick ta ett par andra emellan.

Men nu är klockan alldeles för mycket och det är dags för mig att sussa. Kan inte vara uppe för länge, för om jag sover länge på mornarna somnar jag ju aldrig på kvällen och då blir det så himla jobbigt att gå upp de dagar jag börjar kl 07.00.

Ingen danska

Hmmm.... jag hade ju anmält mig till en sommarkurs i danska på 5p. Det krånglade ju en del redan i början eftersom jag var i Grekland då introduktionsträffen var. Mailat med kursansvarige som sa att det inte skulle vara något problem. Materialet fanns på studentportalen, det andra fick jag mailat. Men alla föreläsningar ligger under en och samma vecka här framöver i augusti. Jag jobbar majoriteten av dagarna. Dessutom har jag inte läst något av det som ska göras ännu... Och jag är inte registrerad på kursen trots mina kontakter med kursansvarige. Så det ser ut som att jag lägger ner det här... Tyvärr. Jag såg ju verkligen fram emot att bejaka min danska sida. Fast samtidigt, är det sommarlov så är det sommarlov. Ok, inte ledigt lov, utan jobblov, men jag behöver nog den här pausen från plugg ändå. So no Danish for me then... =(  Jag får väl fortsätta på mitt vanliga vis - titta på danska serier och prata låtsasdanska med Mathilda.

image58

Veronica Mars

Sommarens serie har alltså varit Veronica Mars. Helt hooked. Plöjt andra och tredje säsongen. Såg dock precis sista avsnittet. Sjukt besviken. Ingen closure alls. Och jag har läst att det inte kommer någon fjärde säsong. Damn.


Har dock insett att det är några avsnitt av första säsongen jag nog missade förra året. Så det är väl lika bra att jag ser om hela första säsongen oxå...

En helt vanlig jobbvecka

Jobbade natten till måndag, så måndagen kändes ju inte ledig till 100%. Men hade iaf ledigt hela dan. Tvättade, tränade, städade lite och fikade lite på stan. Sen var ju den dagen typ slut. Tisdagen var däremot helt ledig. Och hör och häpna, P och jag var lediga samtidigt! Så det blev mysig sovmorgon och lite quality time tillsammans under dagen. Det behövdes! Igår var det jobb hela dan. Hade delad tur så var hemma ett par timmar mitt på dan bara. Jobbade inatt oxå, och imorse. Stack direkt till gymmet efter jobbet, så känns som man hunnit en del idag trots allt. Hann dessutom äta god lunch med P innan han stack iväg till jobbet. Vi går verkligen om varandra för det mesta.

Nu har jag planerat att fixa o dona en massa. Ögonfransfärgning pågår. Fotbad is coming up. Om jag pallar tänkte jag sätta in mina Frankrikekort i album. Det kanske vore på tiden... Väldigt sugen på att kolla på de allra sista avsnitten av Veronica Mars oxå... We'll see. Sen går jag på imorn eftermiddag vid 15 och jobbar fredagskvällen lång. Därefter 13-timmarspass lördag och söndag. What a weekend.