PM klart?

Har suttit nu de sista timmarna här och försökt skriva mer på mitt pm. Egentligen var det ju nästan onödigt att sitta så här länge, för jag har nog inte tillfört något av vikt, men jag kunde inte släppa det.

Seminarium vid 11 imorn, får se hur det går. Jag är lite nervös. Förra gången kom jag ju dit trött och förkyld och fattade inte riktigt vad man skulle göra så jag blev helt förvirrad och gjorde lite fel när man skulle skriva på tavlan. Eller jag skrev inte fel, men skrev på fel ställe och sånt. Jaja, får hoppas jag är mer alert imorn.

Och Mathilda kommer ju! Redan innan seminariet till och med. Min stackars lilla syster får ta tåget kl 6 från Eskilstuna imorn!!! Himla SJ och deras biljetter. Sjukt mycket sämre har det blivit med sista minuten. Om man vill ha biljetter till någorlunda vettigt pris måste man boka typ en månad innan, för finns inte mycket sista minuten. Eller så får man köpa biljetter på auktion. Stört är det. Nu lägger de ut dem på Tradera istället så ska man bjuda på dem. Mycket krångligare blir det, för finns ju inga biljetter Eskilstuna-Växjö, utan måste köpa Sthlm-Malmö och sen köpa till för sträckorna runt omkring. Dessutom tar budgivningen slut vid halv två på natten för en biljett till ett tåg som ska gå kl sju morgonen efter. Det låter väl inte så himla smart va? Och om man inte får den finns det ju absolut inga andra biljetter kvar under den dagen. Usch jag blir så trött.

Nu sova.

För mycket Todaro

Det är redan tisdag. November närmar sig med stormsteg. Hösten är verkligen här nu. Det har dock inte varit lika kallt som förra veckan, istället har Växjö visat sitt rätta jag igen - regn alltså. Fick nytt pm att skriva till på torsdag, så jag har suttit på bibblan hela dan idag. Eller faktiskt inte riktigt. Hade tvättid vid tre, så då gick jag hem och fick ju inget mer gjort på eftermiddagen. Tränade Air Muskelpasset, skitkul! P lagade lite god mat till mig, och nu sitter jag här i skolan och tampas med mitt pm. Mindre roligt. Blivit för mycket av den här boken på sistone tycker jag...


Nä, nu vill jag bara att det ska bli torsdag för då kommer Mathilda.

Kalmar

Så var man tillbaka i Växjö igen efter en helg i Kalmar. Utbildningen var jättebra! Allmän flyktingkunskap och medmänskligt stöd hette den. Skulle ju gått den i våras egentligen, men var ju i Strasbourg just då med franskan. Exempel på vad som togs upp är:
- Människor på flykt
- Att söka asyl i Sverige
- Kommunalt flyktingmottagande
- Flyktingsituationen ur ett barnperspektiv
- Kris och medmänskligt stöd
- Samtalsmetodik

Körde minibuss fram och tillbaka dit. Eller Josse körde dit och jag hem rättare sagt. Det var i och för sig spännande, för bil kör man inte särskilt ofta och verkligen inte minibuss... Men det gick bra. Bodde på hotell Svanen, helt ok!

Nu är jag helt slut dock. Hade tänkt läsa ett kapitel i Todaro nu ikväll, men alldeles för trött i huvudet. Kanske hinner om jag går upp tidigt imorn bitti innan föreläsningen. Grejen är ju att vi får ett nytt pm att skriva imorn, så då vill man ju åtminstone ha skummat igenom det som ska läsas innan.

Såg mitt första Heroes-avsnitt idag. Farligt! Jag som tvekat så länge. Först för att jag inte ens visste om jag skulle gilla serien, men sen för att jag nästan kunde räkna ut att jag skulle bli fast om jag väl började titta. Och självklart känner jag nu suget efter att se andra avsnittet, och tredje, och fjärde... I'm hooked!  Jag skyller allt på Angelica! ;o)

Fast nu kommer P snart hem från jobbet så ska nog inte börja titta på ett till avsnitt. Har ju knappt träffat honom ordentligt på hela förra veckan. Vi gick om varandra hela tiden. Jag gick upp tidigt på morgonen för att gå till bibblan. Var inte hemma ordentligt förrän efter träningen på kvällen och då stack han ut och kom inte hem förrän långt efter jag lagt mig.

Hoppas han cyklar fort hem från jobbet!

Gäsp gäsp

Hann med lite festligheter idag. Födelsedagsfest till och med, så tårta fick man också. Men det blev inte mer än ett glas bål för min del. Promenerade hemåt samtidigt som halva campus gick till stallarna typ. Upp tidigt imorn ju. Ska träffa Josse vid 7, så ska vi cykla bort till Peges och hämta minibussen som vi ska köra till Kalmar, för rödakorsutbildningen vi ska på i helgen. Ska faktiskt bli jätteintressant. Sova nu var det ja...

Facebook asså

Alltså jag borde lägga ner. Jag måste klämma ur mig någonting mer men det står still i huvudet. Istället sitter jag här och stirrar på skärmen. Snackar med folk på msn och kollar facebook. Hördu Helena om du läser det här, det är ditt fel! Det var du som sa att du satt och kollade på gamla kärlekar och folk från småskolan på facebook istället för att plugga. Vad tror du jag gör då? Ja, inte pluggar jag ju i alla fall. Måste ju också spana in alla möjliga människor och inte-människor. Man kan ju verkligen hitta folk man egentligen inte ville hitta där. Men sök inte på dem då säger nån smart person. Jag kan inte låta bli...

Som ni märker blev det inge träning idag. Snörvel. Fast jag skulle nog kunnat, för så länge man inte har ont i halsen ska det ju inte vara nån fara, men jag bestämde mig för att jag inte orkade. Måste nog botgöra med en morgonpromenad imorgon för att stilla mitt samvete (för jag åt ju förstås upp resten av godiset från igår)...

Nu måste jag skriva klart den här rackarns grejen, sen blir det hem för att titta på Örnen. Je suis vraiment accro de cette série!
image106

Full rulle

Mycket intressanta föreläsningar igår i samband med att det var FN-dagen. Växjö univ. duktiga FN-förening hade bjudit in intressanta föreläsare som snackade om vatten, miljö och klimat. Hela förmiddagen ägnades åt detta (fast först var jag ju uppe och afropowerdansade lite vid sjusnåret - när klockan ringde var jag inte så positiv men det var väldigt skönt när man väl kom dit och satte igång) sen lunchade vi på Tufvan. Satt i bibblan hela eftermiddagen och kvällen. Höll på att somna ett tag så jag kunde inte låta blir att gå och köpa lite godis på pressbyrån. Inte bra, jag som skulle ha en godisfri vecka... Kom hem vid halv nio på kvällen, helt färdig. Fixade lite mat, sen läste jag lite om kommissarie Brunetti innan jag slocknade vid 11-tiden.

Idag är det dags igen. Suttit här på bibblan sen kl 9. Snuvigare idag, så får se hur den här förkylningen utvecklar sig. Får nog hoppa träningen ikväll. Har inte bestämt mig helt, men får se hur det känns under dagen.

Ny vecka, nya tag

Idag var en bra dag. Faktiskt! Började med en morgonpromenad i ottan med Nathalie. Kl 7 knatade vi iväg på en liten runda. Frosten låg fortfarande kvar och det var riktigt kyligt, men nä idag ska jag vara positiv - det var friskt! Föreläsningen var vid 10 sen, snackade om Världsbanken och IMF, strukturanpassningsprogram och Poverty Reduction Strategies. Till på köpet fick vi ytterligare ett pm att skriva till på fredag. Suck å stön. Men det löser sig. Lite att läsa innan jag kan börja skriva på det bara....

Cyklade bort till Willys och handlade. Var lite tomt i kylen och jag kan inte leva ett normalt vardagsliv om inte min fruktskål är full med massa god frukt. Nu finns där äpplen, clementiner, apelsiner, mango och banan. Åt lite persisk mat till lunch (P:s söta mamma skickar ju alltid med massa gott till oss), tvättade och läste lite i Hermeles bok. Körde Martinas Air muskel-pass idag, skitkul! Fick massa energi, så när jag kom hem lagades det lasagnette. Lite senare stack jag över till Josses korridor där tjejerna hade bakat tårta för att fira österrikarens födelsedag. Smaskigt.

Nu ska här sussas. Morgondagen ska nämligen inledas med ett morgonpass på vugi, Afro Power Dance.

Och nästa vecka kommer
Mathilda - weeee! =)

Skåne

Det var en bra och en dålig helg. Vi hade tänkt åka till Helsingör eller Köpenhamn, men vi bestämde oss för att vi inte hade råd så vi åkte bara till Lund i lördags. Shoppade, fikade, promenerade, käkade, träffade en kompis till P. Ganska kallt men ok dag ändå. Söndagen var värre. Orkar inte förklara riktigt, men det var en skitdag rent ut sagt ända till 22-tiden igår kväll. Nära ögat. Men nu har vi rensat all luft som går att rensa. Verkligen pratat om allt och sagt att this is it. Kände mig svullen i hela ansiktet hela dan idag pga gårdagen, plus en början till förkylning.

Skrivit klart inlämningen till imorgon idag. Röda korset med möte och barngruppen för hela slanten på kvällen. Varm soppa och brödet jag bakade förra veckan till kvällsmat. Te, dadlar och Cityakuten till dessert. Ska nog avrunda kvällen med nåt kapitel i min deckare.

Grym...

...dag idag vad gäller föreläsningar. Gerd Johnsson-Latham var som sagt här och gästföreläste. Hon behandlade:
- könsdriskriminering som orsak till fattigdom
- patriarkalt våld och förtryck som hot mot mänsklig säkerhet
- jämställdhet som förutsättning för hållbar utveckling

Fick verkligen ut mycket av dagen. Hon berättade, vi frågade frågor. Sen fick vi uppgifter att diskutera och presentera lösningar till ex. mäns våld mot kvinnor och sånt. Jättebra diskussioner och det väckte många tankar.  Vi var så arga efter vår diskussion, men hon uppmuntrade oss att använda ilskan och göra någonting med den. Dessutom att trycka på lärare mfl så att det inte glöms bort.

Dock är ju det här ämnet betydligt bättre på att belysa jämställdhet och sånt, även om det inte är perfekt. Statsvetenskapen däremot är ju totalt värdelös. Typ pratar om det litegrann bara för att de är tvungna, men inte mer än så.

I övrigt så var Örnen lika spännande som vanligt idag. Bakade dessutom bröd, såna där snabba limpor jag brukar göra, så jag mumsade nybakat bröd och drack lite te.

Imorgon måste jag skriva massor på min inlämningsuppgift, sen sticker vi till Eslöv över helgen.

Pannkakor

Idag hade vi en gästföreläsare, Bertil Odén, här hela dagen. Väldigt intressant om biståndets framväxt, hur det var på 70-, 80-, 90- och 00-talet, både internationellt och det svenska biståndet. Imorgon blir det ännu en gästföreläsare, Gerd Johnsson-Latham kommer och föreläser om bistånd och jämlikhet. Man kan ju säga så här att jag blev rätt upprörd när jag läste rapporten hon gett oss, En studie om jämställdhet som förutsättning för hållbar utveckling. Ja, i princip så lever ju män betydligt betydlig mer ohållbart än vad kvinnor gör. Inte för att det var något förvånande i sig, men bara det att jag faktiskt inte tänkt på det ur den synvinkeln förut. Kvinnors ekologiska fotavtryck är mindre och orsakar mindre mängd klimatförändringar. Detta ska hon berätta om imorgon förmodar jag och det ser jag verkligen fram emot.

Hade sån träningsvärk från boxen i måndags, och den tränade jag med igår på step core-passet till på köpet, så jag tog en vilodag idag. Planen var att gå runt sjön så man fick lite motion idag, men det slutade med att jag tog cykeln till willys för att handla och sen stekte jag pannkakor. Har nyss smällt i mig massa av dem så jag är sjuuukt mätt. Men gott var det! :P

Annars hade jag en liten jobbig dag idag. Tur att det var föreläsning hela dan så slapp jag tänka på det. P och jag tokbråkade igår kväll. Usch å fy. Vi pratade inte med varandra igen förrän jag kom hem efter skolan idag. Då blev vi sams igen, men nej, jag orkar inte bråka så här längre. Om någon har nåt tips så är jag tacksam. Det tär ju verkligen på en med såna där storbråk. Får hoppas att det blir lugnt nu. Vi har ätit pannkakor och myst lite. I helgen sticker vi till Skåne för att hälsa på hans föräldrar i Eslöv. Blir lite quality time för oss själva. Här i Växjö är det ju alltid nåt som ska göras och han tycker att mitt plugg tagit för mycket tid på sistone. Men så är det ju. Jag tycker ju ändå att det är så himla kul det jag håller på med så för mig är det inte så jobbigt att lägga ner den tiden. För honom som inte alls lägger ner lika mycket tid på sina studier och gärna spar saker och ting till allra sista sekunden är det  dock lite svårt att förstå. Jag tänkte i alla fall nu att om man ser till att ha lite quality time sådär ibland bara vi två borde det väl väga upp mot den "förlorade" tiden på vardagarna liksom... Hoppas jag. Parce que malgré tout, je l'aime.


Min baby och jag på en båttaxi i Dubai

Ensemble, c'est tout!

Filmen (Tillsammans är man mindre ensam) var jättemysig.




Boken var i och för sig bättre, kändes som att karaktärerna var mer levande i där. Men måste ändå säga att det var en bra film. Mysig liksom. Och de pratade franska....  J'aime la langue francaise!

Bilder från Malmö

     
Humanitetens hus       Jag framför en av de vita bussarna

 

       
Therese och Nathalie   Jag och Natha


Vi tog en sväng förbi Turning Torso också

Nu ska vi äta lite lax och potatismos här, sen blir det bio: Tillsammans är man mindre ensam. Ser fram emot den filmen så himla mycket (även om den inte fick så jättebra kritik) och är glad att de faktiskt visar den här i Växjö. Brukar ju inte alltid va så i småstäder...

Malmö

Frivilligresan med Röda korset till Malmö igår var riktigt lyckad. I och för sig stämde mina farhågor - det var Nathalie, Therese, jag och pensionärerna... nästan i alla fall. Men det gjorde inte så mycket. Studiebesöket och den guidade turen på Humanitetens hus var riktigt intressant. Historien om de vita bussarna var så enormt gripande. Även om jag visste mycket innan var det ju en annan grej att sitta där i en av de vita bussarna som räddade 17000 människor från koncentrationslägrena medan guiden berättade. Både jag och Therese kände att vi blev tårögda och berörda.

Utöver den delen av utställningen var det en avdelning om vatten, en om flyktingar och en om äldre människor. Synd bara att vi inte hade mer tid att kolla runt efteråt, för vi hade först en föreläsning om anhörigvård och därefter bjöds det på supergod lunchbuffé på en närliggande restaurang.

Efter maten hade vi två timmar på egen hand. Så vi gick runt lite på stan. Jag var ståndaktig och shoppade faktiskt inget, de andra tjejerna hittade lite smått. Efter att ha ätit lite utsökt äkta italiensk glass på
Dolce Sicilia var det dags att åka hem igen. Alla de andra satt faststpända och redo samt skakade på huvudet åt oss när vi anlände till bussen typ fem i fyra... Vi som tyckte vi var i god tid eftersom bussen inte skulle gå förrän fyra! Hahaha.

Väl hemma blev det en lugnt lördagkväll. Jag var så himla trött, så Pouya och jag köpte lite pizza och värmde i ugnen, samt mumsade lite Ben&Jerry-glass...



Jag uppdaterar med lite bilder från Malmö senare idag. Ciao så länge!

Kalops

Igår kväll kokade jag kalops. Det händer inte ofta måste jag säga. Sist  jag gjorde det var väl typ tre år sen då jag bjöd Carlos på det... Och nu var det dags igen. Bjöd nämligen Emilie, fransyskan jag är fadder åt, på lite svensk husmanskost nu ikväll. Hon gillade det så jag är glad! =) Till efterrätt blev det ostkaka, riktigt småländskt haha.

Doris Lessing fick nobelpriset. Ganska roligt att man faktiskt har läst nåt av nobelpristagaren innan. Läste ju The Grass is Singing någon gång i gymnasiet tror jag. Även förra året hade jag ju läst Snö av Orhan Pamuk redan innan han fick nobelpriset.

Blir en lugn fredagskväll idag. Bussen till Malmö går kl 7 imorgon bitti. Ska dit med röda korset, de fixar resan för oss som jobbar som frivilliga. Blir studiebesök på Humanitetens hus där röda korset i Malmö håller till, sen skulle det vist bjudas på lunch och därefter har man tid för att gå runt lite på egen hand i Malmö. Nathalie och Therese ska också med, så det ska faktiskt bli jättekul. Alltid skönt att komma bort lite, även om det bara är över dagen.

Utvecklingsteori

Hade första föreläsningen på den nya kursen idag, Utvecklingsteori. Vi ska ta oss igenom Economic Development av Todaro&Smith,  Biståndets idéhistoria av Bertil Odén, som för övrigt kommer och gästföreläser för oss nästa onsdag, plus En studie om jämställdhet som förutsättning för hållbar utveckling, en rapport av Gerd Johnsson-Latham som också kommer och gästföreläser nästa vecka på torsdagen. Trots att det är mycket ekonomi tror jag att det kommer bli en bra kurs. Det kommer att vara seminarier med inlämningsuppgifter varje vecka som examination. Mycket jobb, mycket läsning, men förhoppningsvis ger det nog en hel del.

Jag är väldigt nöjd med mitt val. Ja, att jag valde den här magistern framför en magister eller master i statsvetenskap. Känner mig verkligen färdig med ämnet. Jag ångrar inte att jag läste det, men nu får det vara nog liksom. Den här magistern är sjukt intressant, och kompletterar nog det på ett bra sätt. Hoppas jag...

Körde muskelpasset idag. Lade på lite mer för biceps- och tricepsövningarna än vad jag haft hitills, så det blev tungt men det gick i alla fall. Skönt när det känns i kroppen att man har tränat!

Step Core

Det gick bättre idag! Förra gången jag var på step core-passet så blev jag helt snurrig, men idag satte jag nog de flesta rörelserna. Några av snurrarna hoppade jag över i och för sig... Fast annars gick det bra. Sista 20 minuterna var core, så då fick man träna lite mage och sånt oxå, inte helt fel. Solade lite på vägen hem också. Vet att det inte är så himla bra... Men det värsta jag vet är att vara vinterblek....

Nu ska jag duscha, sen värma lite Kelda-soppa.
                                                                                                  

Inställd föreläsning

Igår var jag ju på väg till föreläsningen när jag skrev bloggen. När jag väl kom dit så visade det sig att läraren satt fast på ett tåg och skulle komma först en timma senare. Jag stack hem och hämtade boken för att kunna läsa lite men satt sen mest och snackade med de andra i sofforna där uppe på tredje våningen. Hela klassen satt samlade och väntade på läraren. Till slut gick en tjej iväg och snackade med ansvarige, som sa att vi kunde gå hem för läraren skulle inte hinna komma. Jag stör mig på sånt där. Slöseri med tid... Men men, så kan det gå ibland.

Jag gick hem och lagade lite mat istället och på kvällen var jag på röda korset. Inte så mycket barn som kommit ännu. Får hoppas det kommer lite fler nu när vi ändå fått många fler frivilliga till vår grupp.

Idag tog jag sovmorgon, men satt ändå i bibblan ett par timmar och läste. Nu har jag käkat korv stroganoff, så jag är mätt och belåten. Ska försöka läsa lite till idag innan träningen. Ikväll blir det Step core igen. Får se hur det går den här gången...

Tandläkaren

Jag var hos tandläkaren imorse. Nu är jag 869 kr fattigare, en tand helare och ett halvt ansikte förlamat... Hade fått en "sista-minuten-tid" vid 7.30, så det blev att gå upp tidigt. Men väl där fixade de i alla fall min tand. Skönt att slippa behöva komma tillbaka en annan dag liksom. Det var en lagning som hade lossnat. Min enda lagning. Så himla typiskt. Och inte valde jag att ha försäkringen heller efter jag varit på undersökning förra våren. Sånt straffar sig. Mina tänder är dock bra annars och det sa min tandläkare också. Bara den där gamla lagningen...

Kommer inte ens ihåg hur det var när jag lagade den. Måste varit minst 10 år sedan. Minst. Det gick vägen i alla fall och nu känns det bättre igen. Får se när bedövningen släpper så man kan känna sig normal igen...

Nu ska jag iväg till skolan. Ny kurs idag, nya tag. Mycket att läsa i blir det tydligen den här gången...

Flashbacks to 2004

Vilken helg! Carlos och Helena stod och väntade utanför min port när jag kom hem från skolan i fredags (vi hade haft presentationer av våra arbeten mellan 10-16). Så himla kul att träffa Carlos! Tänk var fort tiden går, det var två år sedan jag hälsade på honom i Mexico...  Men nu var han här i alla fall. Hade varit me Helena i Göteborg och på turné i Sverige, så nu var det dags för Växjö.

Käkade lite middag tillsammans innan vi gjorde oss i ordning. Hade bjudit in till förfest hos mig, så det var tjejgänget och mexikanen =) Riktigt kul förfest och därefter drog vi skapligt tidigt till "estallarna" som mexikaner/spanjorer säger för att slippa kön. Var en toppenkväll. Snacka om flashbacks till första terminen i Växjö. Fattades bara Danne för att allt skulle va som förut. Som Helena sa, det är som en tidskapsel. Ingenting har förändrats. Tiden står stilla på campus. Så sant så sant. Körde korv m. mos och räksallad på statoil sen innan vi gick hem. Smaskens.



På lördagsmorgonen sov vi alla ut ordentligt. Var evigheters evigheters sen jag sov till kl 11.30! Käkade frulle i lugn och ro, sen promenerade vi in till stan i det fina höstvädret. Carlos ville fotografera systembolaget (för han glömde göra det när han pluggade här) och gå in i kyrkan. Hann med båda grejerna, plus en fika på askelyckan innan vi promenerade hem igen.



Var meningen vi skulle till Danne & hans pokerfolk inne i stan på förfest och sen till Grace... men vi var väldigt bakis. Vi lyckades dock fixa till oss lite så vi kunde dra in på förfesten i alla fall, men vi pallade inte gå ut igår igen... Danne blev nog lite besviken, men får hoppas det blir fler gånger snart. Sist jag var ute med det gänget förra terminen nån gång var det verkligen en höjdarkväll. I alla fall, vi tog bussen tillbaka till campus, handlade lite korv och godis på statoil och gick hem och chillade lite istället.



Imorse åkte Helena först, och sen Carlos vid 12-tiden. Sen blev det tomt....

Jag stack direkt iväg till Samarkand för att shoppa skor. Skjutit upp det så länge, men nu var jag äntligen ledig så var tvungen att passa på. Trots att vi diskuterat det här med konsumtionshysterin och att vi förbrukar så mycket i onödan etc etc hela helgen så blev det ju såklart så att jag gick på Skopunktens trick med ta 3 betala för 2, så jag kom hem med tre par skor....

Nu har jag storstädat hela lägenheten. Det har ju inte hänt på ett tag. Golvet har jag inte torkat sen vi flyttade in... Så det var nog dags. Nu har jag ätit lite överblivna ostbågar, men ska sätta mig ner och titta lite på tv/läsa bok. Ska upp tidigt imorn. Har hål i min tand, så jag fick tid hos tandläkaren kl 7.30 =(

Grupparbetegrupparbetegrupparbetegrupparbete

Hmm ja den senaste veckan har ju varit väldigt intensiv. Puuuuh måste man säga nu! Som att luften gått ur en när man är klar. Har i och för sig presentationen kvar imorgon, men det är inte så farligt. Nu har vi ju i alla fall skrivit allt liksom. Vi har verkligen suttit från tidig morgon till sen kväll hela veckan och förra veckan också för den delen. Hann inte ens med att träna i tisdags för vi satt från 9-21 typ. Usch. Men då blev vi också klara med all text igår kväll, så att vi kunde ägna dagen åt att fixa det sista och förbereda presentationen. Märkte att några andra grupper höll på med massa skrivande idag, och det var så himla skönt att slippa stressa.

Har ju knappt hunnit vara hemma något och ta det lugnt. Pouya gnäller och säger att jag bara är med min grupp. Men han förstår ju aldrig sånt. Att man ibland måste offra sig och lägga ner tid. Det funkar liksom inte att sätta sig sista kvällen med allt...

Jaja, nog om det. Imorgon eftermiddag är det klart för den här gången.

Och sen väntas festligheter! Får ju fint besök i helgen, från Mexico och Göteborg =), så jag måste väl ha plockat undan lite i kaoset här hemma innan dess. Ska sticka och handla direkt efter träningen tänkte jag, för hinns nog inte med imorgon.

Nähä, nu ska här tränas. Körde Air igår, tufft med nästan rena konditionspass, men fasen så skönt det var efteråt. Idag blir det Air Styrka (fd järngympan).

Pappor

Vad skulle man göra utan pappor? Igår lyckades jag äntligen få upp den sista taklampan, den i hallen. Den hade legat i två veckor ungefär, för jag hade försökt men den ville inte fungera när jag stoppade i sladden i taket. Testade glödlampan i en annan lampa, och det var inte den det var fel på. Hmmm, jag orkade inte hålla på mer.  Jag hade ju kopplat och grejat, rullat ihop sladden så den skulle få plats i den där platsgrejen och inte sticka ut osv så jag var så trött på lampor i allmänhet. Bad P fixa, men visste ju att det aldrig skulle hända trots han lovade titta på det...

Jaja, fick nog igår iaf så jag ringde Pappa. Precis som alla andra gånger (tex då jag kämpade med sängbenen och han supportade mig telefonvägen) så kom han med en lösning. Nu var det bara så att vi har ojordade uttag och då är det bara två av de tre hålen i väggen som har ström. Det var bara att försöka pricka rätt hål med kontakten, så man fick de två rätta. Tänk vad enkelt! Men det skulle jag aldrig räknat ut utan min kära lilla Pappa.

Nu har vi i alla fall en lampa i hallen så man slipper famla i mörkret fram till köket och lampan där när man kommer in i lägenheten på kvällarna.