Resedagbok

Hinner inte skriva pa tva stallen, sa kolla in min resedagbok for uppdateringar.

New York, New York

Sådär gott folk, nu drar jag till Sthlm för att bo en natt hos Leny. Sen går flyget imorn (Yes I know, jag flyger 11 september... men men så blev det). Så New York, here I come. Até logo amigos!


News

Jag vet, jag är sååå dålig på att uppdatera. Men jag har stressat som en tok med massa grejer. Vet inte varför jag stressar, men det var så mycket jag skulle hinna fixa innan torsdag. Har nog förresten inte ens uppdaterat med mina planer för de närmsta tre veckorna....

Jag ska till USA! Biljetter köpte jag för knappt en vecka sen, beslutet fattades för kanske två veckor sen eller nåt sånt. Galet, jag vet. Men sååå kul. Grejen är ju den att Tiina har fått praktik på UNEP i NYC, Carlos jobbar i Washington DC sen årsskiftet och så har jag ju Garrett, min amerikanske kompis jag pluggade med i Australien, som ju bor i Syracuse i NY. Därför tänkte jag nu slå tre flugor i en smäll och bege mig dit och hälsa på mina söta vänner. På den vägen är det.

I alla fall, det ska fixas med mina distanskurser, fixas presenter (världens bästa jag lovar), flygbiljetter, transporter av alla slag, utskrifter, hemförsäkring (bor ju numera hemma och har ingen egen utan hemmavarande barn t o m 25 ingår i hushållet - vad som händer efter jag fyllt 26 sen vet jag inte hahaha), jobbansökningar måste iväg osv osv. Och eftersom jag är så himla uppe i varv över själva grejen att jag faktiskt faktiskt ska åka blir det ju att jag stressar. Men det gör inget. Det är kul! (Fast studierna blir lidande....)

Först ska jag till Stockholm och sova hos Leny en natt. Litar inte riktigt på SJ och tågen inför ett förmiddagsflyg på torsdag... Ska bli kul att träffa henne också, var ett tag sen nu.

Nu ska jag återgå till mitt fixande.

A língua portuguesa

Jag är kär. Har varit det länge, eller rättare sagt sen i april ungefär, men ibland slår det mig att jag fortfarande har små fjärilar i magen. Idag flög jag på små moln. Finns inget vackrare...

..än portugisiska.

Jag menar faktiskt allvar. Jag som alltid älskat franska måste säga att jag tycker att portugisiskan är snäppet bättre. Och spanskan kan slänga sig i väggen. Det portugisiska språket har fångat mig totalt. A língua portuguesa.

Seminariet idag var jättekul. Vi går igenom grunderna, vilket jag känner jag behöver. Men jag är ändå otålig, vill lära mer, vill lära fort. Jag vill kunna prata ordentligt. Inte bara plocka lite ord med hjälp av spanskan och franskan blandat med nya ord jag lärt mig och sätta ihop till en ur grammatisk synvinkel helt osammanhängande mening (som jag gjorde i Moçambique, trots jag kom rätt långt på det med). Jag vill få flyt, kunna uttala rätt och föra enkla konversationer. Undrar hur snabbt man kan lära sig om man verkligen vill?

Jag har spelat sönder de Ivete Sangalo-låtar jag har, men lyssnar på dem ändå. Till och med den knäppa låten som spelas en massa på radio nu, Segertåget med Maskinen, höjer jag volymen på eftersom den har refräng på portugisiska. Jag ska på jakt efter mer musik. Om det så är brasiliansk, europeisk eller afrikansk portugisiska.

Até então (tills dess)... håll till godo med den här härliga låten.


Ivete Sangalo - Chupa Toda

Endorfiner

Idag var jag med mamma och tränade. Boxning. Åååååååh vad jag har saknat det. Visserligen var det korpenträning, inte lika hårt som jag brukar köra, men det tog ändå, eftersom jag inte tränat ordentligt på så himla länge. Kommer garanterat ha rejäl träningsvärk i övermorgon.

Jag saknar träningen så oerhört mycket. Det är ju ingen idé för mig att köpa kort någonstans just nu, eftersom allt är så himla ovisst. Det blir liksom inte samma sak att powerwalka, jogga och köra lite styrka på hallgolvet. Går liksom inte att jämföra.

Självklart kopplar jag det här till Växjö. Jag saknar Campus. Knappt två minuter med cykeln till Vugi och köra ett rejält träningspass. Men sen megaförkylningen innan Moçambique har jag aldrig riktigt kommit igång igen. Så här otränad har jag inte varit sen jag började plugga i Växjö. Suck. Jag måste skärpa mig. Ha mer diciplin. Pallra mig ut i Kronskogen oftare. Som den powerwalken jag körde med mamma i lördags, över Lagersbergs gård, in i industriområdet, till Skjulsta, in i skogen och spåret till Vilsta, elljusspåret så vi kom ut typ vid Skogsängen, sen kringelikrokar hem, så vi var ute i två timmar iaf.

Men det är ändå inte samma sak. Jag vill köra ett järngympa pass à la Lisa eller ett boxpass à la Johnny. Det är vad jag behöver. Ska hitta nånstans man kan provträna gratis här i stan tror jag... Verkar dock inte finnas så mycket av det...

Nähä, sova var det. Ska ta tag i saker imorn. Lästa till genusvetenskapen. Kolla i portugisiskaböckerna jag fick hem idag. Skriva lite jobbansökningar. Så det så.