Tillbaka till verkligheten

Kom hem efter en vecka i Strasbourg i lördags natt. Se min resedagbok  för vidare beskrivning av den veckan. Orkar inte dra det en gång till. Kan dock konstatera att resan förde med sig en envis förkylning, fortfarande täppt och seg idag. Irriterande, för jag hade tänkt sätta igång med träningen. Får vänta till imorgon.

Varför är det så att när man har jättemycket att göra så gör man ingenting? Eller så gör man det minst viktiga först. Jag MÅSTE verkligen skriva vidare på min uppsats, men det står helt still nu. Handledningen i måndags gick bra. Lite konstruktiv kritik, men bara att tuta och köra tydligen. Vill min hjärna det? Icke. Stopp var det där. Istället sättar jag mig ner och skriver rent anteckningar från föreläsningarna i Strasbourg. Totalt onödigt eftersom vi inte ens ska ha någon tenta på det. Städat i lägenheten. Tackat ja till lite jobb. Fixat lite Gilmore Girls-avsnitt. Börjat fundera på ämne till b-uppsatsen i franska (som alltså ska skrivas i den här kursen Eu-kunskap på franska). Har massa förslag. Det lockar ju mer än den himla seriösa c-uppsatsen. Och så skiner solen för fullt också och man har ingen som helst lust att sitta inomhus framför en dator dagarna i ända. Blä.

Nähä får se om man får något gjort ikväll då. Om jag nu hoppar över träningen pga förkylning måste jag ju banne mig göra nåt vettigt av tiden...

Quality time

Så var "påsklovsveckan" över. Om man nu kan kalla det för det. Kan man nog inte nej. Men ändå, en föreläsningsfri vecka då hehe. Var så himla skönt att vara hemma ett tag. Hänga med syrran (trots hon var way too obsessed by OC för tillfället, satt uppe halva nätterna och plöjde säsong för säsong... ), läsa lite skönlitteratur (Anna Gevaldas  Tillsammans är man mindre ensam, Stieg Larssons Flickan som lekte med elden och Amy Jenkins Funny Valentine) och umgås med familj och vänner.

Veckan inleddes ju bra som tidigare inlägg visar. På torsdagen begav jag mig till Strängnäs för att träffa Lollo. Fikade hemma på hennes altan, promenerade och käkade lunch tillsammans. Alltid lika kul att ses. Tog tåget hem till tuna sen för att träna på gympozz med mamma. Det bidde yogalates och medel+. Naajs. I fredags försökte jag mig på att skriva lite på uppsatsen, sen hängde jag med pappsen till Bondeka och hjälpte honom med vedklyvningen. På kvällen blev det godissmaskande och catch up med Sara och Susanna. På påskaftonen promenerade jag med Kattis, målade ägg med Mathilda och sen blev det påskmiddag med familjen, inkl lilla mummu och farbror Sten. Mums. Söndagen ägnades åt lite plugg, födelsedagsfirande (förskott) av pappa på en vietnamesisk restaurang och middag med Leny, Lollo och Sara i Strängnäs. Guess where? Det bidde asiatiskt mat en gång till den dagen... Men supermysigt att träffa tjejerna. Vi satt där och babblade i flera timmar, tror de tyckte vi var lite snåla som satt kvar så länge utan att ens beställa kaffe haha.

Men på annandagpåsk var det dags att ta tåget tillbaka till Växjö...

Tillbaka till vardagen: c-uppsats, eu-kunskapen på franska håller på för fullt och så tenta i franskan genom tiderna på fredag. Dessutom sticker jag till Strasbourg på lördag. Ska bli riktigt kul. Lite nervös inför det här med att bli tvungen att köra minibussen på autobahn och sånt... men det löser sig väl. Verkar som det kommer bli en väldigt intensiv vecka med resan, seminarium, föreläsningar och lite nöje också förstås hoppas man ju. Men innan dess ska man hinna beta av lite på "att plugga-listan" som sagt....

Hemma i Eskilstuna

I måndags morse kl 6 på morgonen satte jag mig på tåget bort från Växjö. Efter bytet i Alvesta sov jag som en stock ända fram till Linköping då en gubbe kom och skulle sitta på innerplatsen som jag snott. Sov igen mellan Norrköping och Hälleforsnäs eller nåt sånt. Sen vid 10-tiden rullade tåget in i min kära (hmm?) hemstad. Sjukt hungrig var jag, bara slängt i mig en liten liten smörgås där vid 6-tiden för att inte må illa på tåget. Syrran hade ju lovat mig brunch när jag kom hem, då kan man ju inte vara mätt heller. När jag närmar mig sandbergska huset känner jag att det luktar helt underbart, och inser att kommer hemifrån oss! Kommer upp för trapporna och ser brunchen stå framdukad och klar. Vilken syrra va!! =) Omelett, knaperstekt bacon, färskt bröd, hallonsmoothie osv. Sjuuukt gott var det haha!

Chillade lite i måndags, sen lite skrivande på uppsatsen. Följde med mamma o tränade på kvällen sen. Roligt att få boxas lite med henne! Igår tog Mathilda och jag 9-tåget till Sthlm. Shopping på G. Vi var verkligen där hela dan och kom inte hem förrän efter 20-tiden igår kväll. Puuh! Ingen skinnjacka hittade hon, men vi hittade ju massa annat iof haha! Känns som en evighet jag shoppat så det var jag minsann värd. Unnade oss lite hamburgare på Max. Mums! Där lyckades dock smidiga Mathilda välta ut hela sin läsk på sig, men som tur var hade jag köpt ett par byxor som hon kunde ta på sig sen haha. Otur att hon hade våra påsar precis vid fötterna så det var massa plagg som fick den oranga läsken över sig... Som tur var inte så farligt, vi garvade mest. Vi sprang runt i hundrasjuttioelva affärer, sen unnade vi oss lite fika i gamla stan (unnade visst oss en hel del igår haha) Varm vit choklad, smarrigt värre. Som sagt, hem med 19-tåget då. Fötterna värkte och plånboken var betydligt plattare... Så idag ägnas hela dagen åt studier, banne mig! Sen var det visst gratis träning på Gympozz hela påsklovsveckan, får bli en vända dit ikväll också, annars är det risk för att man blir helt förslappad den här veckan... Påskmaten och påskgodiset väntar ju runt hörnet ;o)