Reunion

Måndag idag igen. Men den här gången har jag faktiskt haft helg! Det var längesen.... Jobbat de flesta helger hitills ju. Den här helgen var det reunion med Växjötjejerna (hmmm det heter nog Växjö-tjejerna, fast det första kändes bättre på nåt vis...). I fredags anlände Helena och Tiina vid 21-tiden från Göteborg/Oslo och vi tillbringade kvällen hos Anna och drack vin och åt massa ost. Myyyys. I lördags utökades vår lilla grupp för Cajsa och Ellen kom. Vi gick på stan, shoppade lite, köpte take away (sushi/kho thai) och satt nere vid Växjösjön och käkade. Kan ni tänka er, solen sken! Hahaha. Moffade godis från videomix och myste i solen ett tag. Jag smet iväg på ytterligare ett chilenskt barnkalas med Nathalie en stund, medan de andra tjejerna handlade inför kvällen. Det blev middag med bakad potatis, drinkar, chilinötter, drinking games, godis, hårfix och massa skratt hemma hos Cajsa innan vi tog bussen ner på stan. Köade lite (men inte överdrivet länge) och sen blev det Loft och Terassen i ett par timmar. Dansade massa. Sjukt längesen jag dansade, så det var kul. Halva gänget ville ha McDonalds därefter så vi fick hänga där ett tag. (Inte jag, alldeles för mätt av allt frossande under dagen. Inte alls likt mig att inte äta nattamat...) Helgen avslutades igår med en riktig fetingbrunch. Smaskigt värre. Som jag åt. Haha. Sen var jag dock tvungen att sticka iväg till jobbet vid 3-tiden. Men det va helt ok, hade ju ändå haft ledigt fram till dess. Så sammanfattningsvis var det en mycket lyckad helg! =)

Why does it always rain on me?

Förra veckan läste jag klart Tätt intill dagarna av Mustafa Can (journalisten). Det var en vacker bok som verkligen berörde. Den handlar om hans mamma, hur de tog hand om henne under hennes sista tid i livet, berättelser om hennes barndom i Kurdistan och om när de lämnade Kurdistan och flyttade till Sverige. Han skrev så fint om sin mor så jag blev ofta tårögd. Rekommenderas! Sen plöjde jag igenom två Läckberg-deckare, Predikanten och Stenhuggaren. Jag gillar ju deckare och hon skriver faktiskt bra.

Sen måste jag bara säga att jag såg The Holiday häromdagen. Damn, jag säger bara Jude Law.... Jag dreglade hela filmen haahaha. Gullig film, kanske lite väl mycket gulligt ibland, men ändå. Det behövs det också.

Annars rullar det på som vanligt med jobb och sånt. Regnet verkar aldrig ge upp, men är inte ett dugg förvånad. Växjö är Växjö. Var ledig igår. Begav mig till Samarkand på jakt efter gummistövlar. Fått tips om att Skopunkten brukar ha. Men de var slut! Galet. Inte så konstigt som det har regnat iof. På Ica Maxi kostade de 400 spänn och det hade jag ingen lust att lägga ut för det va dubbla priset mot Skopunkten. Handlade på mig lite grejer på ÖB, så jag inte hade cyklat ända dit bort förgäves. För mitt andra ärende lyckades jag inte heller med, vill ha en sladd mellan datorn och tv:n så jag tänkte använda mitt presentkort på OnOff. (Jag veeeet jag sagt att de ska bojkottas för det krånglade me min dator, men just pga det har jag ju ett OnOff-kort, och därför fick jag ett presentkort på 75 spänn och det får ju inte gå till spillo!) De hade dock ingen sladd, det verkade väldigt komplicerat det hela och dyrt om man skulle beställa. Pouya skulle leta lite på internet istället. Jag fick användning för presentkortet i alla fall för jag köpte lite dvd-skivor, går ju alltid åt. Hade tydligen lite intjänade poäng på kortet oxå så jag behövde bara ge en hundring för skivorna istället för 199. Gött gött.

Myste hemma i regnet igår kväll med massa avsnitt av Veronica Mars och sen Morden i Midsomer såklart.

Fönstermålning, första doppet och lite sol

Som rubriken antyder var det faktiskt lite fint väder i Eskilstuna. Inte varje dag, men redan i måndags när vi kom stack vi iväg till mälarbaden med mamma och pappa för att sola lite. Tog mitt första dopp i år! (I Sverige alltså...) Iskallt! Brrrrr. Även fredagen tillbringades ute i mälarbaden med lite solande. Dock inget bad den gången, det var för kallt.

Susie kom förbi en kväll. Mysigt, var längesen vi sågs. Åkte till Strängnäs och fikade med Leny och Lollo på onsdagskvällen. Fint väder så vi satt ute i hamnen. Blåste lite för mycket bara. Annars blev det en del jobb i stugan. De hade redan målat huset så fint, men fönstren var kvar, så vi höll oss sysselsatta. Det skulle också klistras väv på väggarna i sovrummet som det sedan ska målas på. De var av glasfiber så det stack och kliade lite, men vi lyckades få upp dem. Teamwork. Mathilda var med en dag. Annars var det mamma, pappa, jag och Pouya. I torsdags åkte vi till Stockholm. Lunchade med Sara. Mysigt värre för vi ses alldeles för sällan nu för tiden. På kvällen frossade pappa, Mathilda, jag och Pouya på kebab från Phoenix (mamma tränade istället haha). Tog en öl nere på stan på fredagskvällen, sen på lördagseftermiddagen var det dags att ta tåget tillbaka till Växjö...

Har varit ute och gått och tränat lite i gymmet. Börjar jobba sen vid 15... Så nu är det business as usual igen.

Barnkalas

Nyss hemkommen från barnkalaset. Jag som trodde jag skulle på chilenskt födelsedagsfirande. Tji fick jag. Det var som vilket svenskt födelsedagskalas som helst. Men allt på födesedagsbarnets begäran. Klart han ville fira sin födelsedag på svenskt vis när det är hans nya hemland ju! Nathalie och jag lyckades köpa en perfekt present. Vi var lite oroliga innan, men det passade perfekt.

Det är världens goaste familj som jag träffat på Rödra korset. De äldsta barnen är ju i min ålder så de är jätteroliga att snacka med. Sexåringen är söt men helvild och pratar redan massa svenska. Det blev alltså en eftermiddag med smarrig tårta, kanelbullar och kokostoppar tillsammans med sexbarnsfamiljen, deras vän och hans tre barn. Så mycket ungar var det haha.

Har varit ledig idag. Men känns inte riktigt som ledigt, eftersom jag jobbade i natt. Från kl 04.00 och framåt gick larmet en gång i timman fram till  jag skulle gå upp så blev ju ingen djup sömn inte. När jag slutade vid kl 9 stack jag bara hem och bytte om innan jag cyklade till simhallen och ställde cykeln där. Gick en powerwalk runt sjön. Rekordtid idag tror jag. Sen ner i gymmet och körde ett långt rejält styrkepass, för nu bär det ju av till Eskilstuna på måndag och där lär det ju inte bli så mycket träning av. Snarare god mat och lata dagar (+jobb med sommarstugan förstås!). Tror dock inte att den här dagen blev så nyttig som jag tänkt, för jag fyllde ju på med tårta, äter en ugnspizza till kvällsmat (för jag pallar inte laga mat när jag är ledig, lagar ju jämt på jobbet!) och har dessutom en stor godispåse som väntar.... Men hallå det är ju lördag! =)

Onödigt vetande

Nicole Richie är gravid. Det benranglet har en bulle i ugnen? Jag har svårt att tro det.

Gustav Fridolin har gift sig. Det var det värsta.

Stieg Larssons deckare har sålt rekord i Sverige. Grymt spännande böcker så jag förstår det går bra. Men som vanligt han författaren aldrig uppleva sin "fame" innan han dog...

Vår käre moderate statsminister Anders Borg är så snygg i skäggstubb, örhängen och tofs.... NOT! Dessutom var han ingen bra talare tydligen. Inte för att jag är det heller, men jag är ingen politiker haha. Däremot så är Gustav Fridolin bra på att snacka. Lyssnade ju på honom när han var här och snackade om EU-konstitutionen förut.

(Allt ovan är hämtat från aftonbladet såklart)

Förresten så har jag besökt ett av
världens sju nya underverk! Det ni. Chichén Itzá, Mexico.
Borde haft en bild där jag var med såklart, men har inga digitalbilder därifrån, bara vanliga kort.

Nähä, ner i tvättstugan igen. Sen cykla bort till jobbat. Kvälls- och nattpass idag.

Lillasyster

Apropå att det inte händer så mycket i Växjö och att min kära lillasyster skulle till Skansen och kolla på Sean Paul - kolla in det här! Sånt roar sig hon med medan en annan jobbar och sliter. Hahah, nä jag unnar henne att ha roligt och jag vill dessutom inte krama Sean Paul =)

Wohooo!

Jag har fått mer Erasmuspengar! Nu ska jag minsann ner till stan och shoppa lite hehe

Växjö... är Växjö

Alltså det var verkligen tur att jag pallrade mig upp vid kvart i åtta i morse och gick runt sjön. Det var den enda dosen av strålande solsken jag fick idag. Om jag hade masat mig upp vid kvart över sex när Pouya gick upp för han skulle jobba så skulle jag fått ännu mer sol, men verkade lite jobbigt att gå upp så tidigt på min lediga dag... I alla fall, på min runda så blir molnen tätare och tätare. Hann vara hemma en stund och äta frukost i lugn och ro, sen cyklade jag till simhallen för ett pass i gymmet. Solen var fortfarande framme där bakom molnen. Men en och en halv timma senare när jag kommer upp ur källaren och ska cykla hem så står regnet som spön i backen. What a surprise! NOT. Vad ska man säga, Växjö är Växjö. Nu har det i alla fall slutat regna, men det är mulet och fuktigt ute. Blä.

Nähä, där fick jag. Det började regna igen.

Imorse åkte Victor. Pratade med honom igår kväll, hjälpte honom lite med antagningsgrejerna. Och nu är han ute och reser igen. Amsterdam. Barcelona. Aten. Hans reskompis pappa har ett hus i Aten.... Mathilda skulle tydligen på Sean Paul på Skansen ikväll. Där händer det grejer. I Växjö händer det ZERO. Alltså inte för att jag vill se Sean Paul, men det är inga konserter här alls. Inga sommarturnéer. Värdelöst ju.

Någonting positivt som hänt? Ja faktiskt. Jag kom in på magistern i Freds- och utvecklingsarbete =)

Time flies

Ny vecka igen då. Jobbade helgen igen, så idag har jag haft min lediga dag. Städade lägenheten. Och det behövdes verkligen, var längesen nu. Hann med en sväng på gymmet oxå. Lagade middag till mig och Anna nu på kvällen. Grekisk paj med bladspenat och fetaost, jättegott. Pouya jobbar så det är ensamt här hemma. Anna och jag gick runt sjön i alla fall. Blev ju jättefint väder nu på kvällen. Sommar liksom. Kan behövas efter det himla regnandet som har pågått sista tiden. Känns som om jag bott i mitt regnställ. Cyklar till jobbet i full mundering, samma sak när jag ska hem. Insett att jag dessutom måste införskaffa ett par gummistövlar. Funkar inte att ha regnställ och gympadojjor, ganska värdelöst om man är torr på kroppen men genomblöt om fötterna...

Sommaren går alldeles för fort. Det är redan andra veckan i juli. Om en vecka sticker vi hem till Eskilstuna i några dagar. Ska bli jätteskönt. De har redan börjat måla lite på stugan, men planen är ju att hjälpa till där en massa. Pappa mailade över en bild idag. De är så stolta över vår lilla stuga. Vi har ju aldrig haft någon sommarstuga förut. Hade ju husvagnen när vi var små, men aldrig någon stuga. Ska bli så mysigt när det börjar bli klart där. Men kommer nog inte gå att bo där förrän till nästa sommar kanske. Mycket jobb kvar.
 


Sniglar

Det ligger för mycket sniglar överallt. Hemma i Eskilstuna var skogsniglarna svarta. Det var i Göteborg jag upptäckte den bruna varianten. Och de är bruna här i Växjö oxå. På grund av regnvädret är de överallt. Varenda gång jag cyklar till jobbet mosar jag typ 5 st minst för man kan inte väja för alla. Splash splash splash. Uuuuuh. Äckligt och slajmigt.

Nä, nog om slem.

Älsklingen hade köpt fika när jag kom hem från jobbet. Så nu har jag lyckats smälla i mig typ en halv vetekrans. Inte bra. Jag som skulle hålla mig till vattenmelonen den här veckan efter allt godisfrossande förra veckan. Berättade jag inte om det? Satans videomix. Bästa godiset i stan. Men nu har de tydligen ändrat om priset, så för att man ska få det för 5.90 kr/hg så måste man köpa ett kg, annars kostar det 7.90. Jag plockade värsta påsen, tänkte att jag skulle ta så Pouya och kompisen som var på besök skulle kunna få massor. Sen när jag ska betala så säger hon (jag hade inte mina glasögon och hade därför inte läst den lilla texten på reklamskyltarna) "om du plockar 2hg till så blir det billigare!" What!?? Hon förklarar hur det funkar, jag suckar och plockar i ännu mer godis. Illa, jag som INTE skulle köpa så mkt där för en gång skull. Well, det slutade med att jag moffade godis varje kväll efter jobbet i helgen...

Anyway, jag skulle ju komma fram till att vi åt den där vetekransen framför tv:n. Fastnade för ett program på SVT om Sharafs hjältar. Jag blir så rörd av folk som är engagerade och brinner för vad de gör. Ett gäng gymnasiekillar som jobbar med unga killars attityder, tex om hedersvåld och sånt. Blev grymt imponerad, jätteduktiga killar som kunde snacka för sin grej. Riktiga role models.

Äntligen slut på helgen!

Så var den lååånga helgen över. Kändes som om den aldrig skulle ta slut. Tillbringat i princip hela helgen på jobbet. Och så kommer det vara de flesta helger den här sommaren. *Suck* Jag höll helt ärligt på att somna idag på eftermiddagen när vi satt hela huset ute på altanen och hade lite söndagsfika. Sovit dåligt på nätterna. Mardrömmar o grejer. Skumt.

Första jobbveckan är alltså avklarad. Jag hade förträngt hur jobbigt det är att jobba. Alltså inte fysiskt, men psykiskt. Det är faktiskt väldigt psykiskt påfrestande, särskilt såna här långa pass. Men imorn är jag ledig iaf, tur det.

Nähä, ska väl vara lite social med älsklingen innan jag somnar här...