The sun is shining...

Det är ju helt fantastiskt vad solen skiner. Mindre fantastiskt är det väl att jag sitter innanför bibliotekets persienner och tittar ut på solen istället för att befinna mig därute... Tänkte unna mig själv att antingen promenera eller slappa i solen senare idag. Lutar väl mer åt det senare antar jag...

Hade världens uppsatsångest i torsdags. Tänk vad lätt saker och ting får en att bli så nere. Suttit och kämpat med teorier nu i en vecka, men det kändes som att jag inte kom någonstans. Fattade knappt vad jag själv skrev om. Sjukt komplicerat allting. Hopplöst helt enkelt. Till råga på allt slängde franskaläraren ut en ordentlig uppgift som ska skrivas under nästa vecka eftersom vi inte har några föreläsningar, så jag kände en viss stress ja... Avreagerade mig lite på boxträningen på kvällen som tur var.

Men det vände igen igår. Efter handledningen kändes det inte helt fel ändå. Det var inte helt kasst det jag skrivit, behöver bara ändra lite. Lite tips på upplägg, litteratur och att man faktiskt får göra si och så, trots det inte står i kriterierna, och vips var klumpen i magen borta. Så idag är jag faktiskt lite motiverad till att skriva igen. (Visserligen skriver jag blogg istället för att koncentrera mig på uppsatsen... men ändå!)

Vi gjorde hemmagjord falafel igår. Det var lite roligt haha! Sen krånglade det dock med filmtittandet så det blev ingen The Good Sheperd som jag ville. Synd. Blev sova tidigt istället, så himla skönt att vakna tidigt imorse men ändå ha fått sova ut.

Ikväll blir det inflyttningsfest. Svårt att dra ihop folk när det inte finns så mkt folk att dra ihop längre, men ett litet gäng har jag nog lyckats med. Sangria ska det bli. Mums! Men innan slappande i solen och sangrian ikväll ska jag sitta drygt två timmar till i biblioteket enligt min överenskommelse med mig själv. Banne mig!

YES!

Jag klarade mina kurser i Frankrike! Vilken lättnad. Klumpen i magen försvann. Det gick till och med rätt bra. Mitt medelvärde låg på 14.95 av 20. Inte så dumt! Fasen va nice. Fick dessutom 16 i tre hela ämnen! Wohooo! Visserligen är det två av dem som inte räknas så mkt för de kan inte räknas in i c-kursen (français och conference et methode i histoire et civilisation française) men att jag fick det i protection sociale känns ju inte helt fel! =) Den andra histoire-kursen fick jag lite sämre i, likaså migrations internationales, men iaf över 10 och det är ju huvudsaken! Mest glad blir jag över att det gick bra i sociologie des organisations eftersom jag var rädd för att ha kuggat den, men icke, hela 15 fick jag där. Nu kan man lämna det bakom sig och slippa gå runt och ha ångest. Äntligen.

Kursen i lördags var väldigt intressant. Rörde om en hel del i huvet, så var helt slut när jag kom hem. Satt som en zombie framför tv:n hela kvällen sen. Handlade ju om kriser och allmänt om folk som mår dåligt, hur man ska hantera det och vara god lyssnare osv. Vet inte om jag blev så mkt bättre, känns ju snarare ännu läskigare. Fast en hel del goda tips och råd iaf.

Superglad över det fina vårvädret också! Får njuta av det nu när jag ska cykla till röda korset om en liten stund.

No more Stubor

Gamla lägenheten var städad och klar redan i söndags, men besiktningen var idag. När jag kom dit vid halv elva för att ev torka av lite extra, så hade Hasse redan varit där tidigare. Allt var godkänt förutom en plåt som han hällt lite medel på och bad mig diska. Sen var det bara att lägga nycklarna i ett kuvert och sticka. Känns superskönt att slippa gå dit fler gånger. No more Stubor. Min handledare var sjuk, så det blev ingen handledning idag. Lite tokigt, men han hade mailat lite tips och jag mailade iväg massa frågor. Ska sitta en stund till, sen blir det jobb hela eftermiddagen och kvällen. Och upp tidigt imorgon bitti, för rödakorset-kursen börjar ju redan 8.30. Efter det har ju halva helgen gått, så får se vad man hittar på sen. Nä, måste söka lite mer artiklar nu. Bisous!

Uppsatsångest och lägenhetsfix

Snart dags för lunchpaus och lämna den varma luften här i bibblan för att bege sig till microvågsugnarna i huset mitt emot. Uppsatsångesten är redan här, trots jag knappt börjat. Kanske just därför. Som vanligt har man varit en j-vla idiot och inte tagit tag i saker och ting i tid. Blä! Nu har jag i alla fall fått en handledare, må vara en lite oväntad sådan, men bättre med en petig handledare än en slarvig och flummig. Behöver någon som sätter lite deadlines till mig annars får jag ingenting gjort. Nu gäller det bara att ställa om sig och ändra kurs lite, för jag var inne på helt konstigt spår innan... Ska ge mig på att försöka fatta krångliga teorier och försöka använda mig av dem... Får se hur det går.

Hade hela helgen ledig från plugg, för familjen kom ju ner och hälsade på. Med sig hade de en massa grejer. Min moster och hennes familj bygger ju nytt, så de hade rensat rejält och skickat soffbord, tv-bord, porslin, köksbord, köksstolar osv. Lilla mummu hade rotat på vinden och skickat med massa porslin hon också. Så nu har vi verkligen fullt i skåpen och lägenheten ser ut som en riktig lägenhet, inte en studentlägenhet. Det enda som fortfarande saknas är gardinerna och benen till sängen... Men det tar vi sen. Supermysigt att ha dem här, även om det blev en kort visit.

Min galne bror befinner sig just nu i USA. Firat spring break i Miami (trots han inte pluggar) och har nu tagit sig till Indiana där polaren hans pluggar en termin. Jag är inte alls avundsjuk...

Måste kila och käka lunch nu, för blir tidig middag idag igen eftersom det är röda korset-utbildning ikväll mellan 18-21. Var där och pysslade med barnen igår också, går faktiskt helt ok nu. På lördag är det en heldagsutbildning i kris och medmänskligt stöd. Ska bli intressant.  Nä, lunch var det. Sen fortsatt läsande/skrivande.

Mon nouvel appartement

Nu bor jag i en trea. VI bor i en trea. Smaka på det ni. En trea. Tre rum och kök. Eller, det är ganska öppen planlösning så köket och vardarsrummet sitter ihop lite halvt. Men det är bara bra. Känns luftigt. Sovrummet är blått. Vi ska bara köpa lite ben till sängen så den slipper vara på golvet och få upp nåt på väggarna så blir det nog mysigt. Gardiner oxå såklart, har inga alls nu i något av rummen. Badkar i badrummet också. Myspys. Fast kallt i badrummet, lite tokigt, men men så kan det vara. Pouya har fått ett aldeles eget rum att ha som studio. Där kan han vara ifred för att producera och sjunga så mycket han vill. Husen är från 70-talet, så är ju inte lika fräscht som mitt gamla på stubor. Men såååå himla skönt att slippa bo där nere vid skogen nu. Härifrån tar det 2 minuter till Ica. Mer mitt i smeten.

På lördag kommer pappsen med ett köksbord o massa andra grejer på släpet. Mamma o Mathilda också för den delen. Mysigt att få hit dem! Ska fixa och greja en del, det är tur pappor finns =) Himla tur vi hade ett sånt superteam som hjälpte oss att flytta i lördags också. Gick mycket fortare än vad vi trodde det skulle göra. Stor eloge till dem allihop! Och lilla jag körde liten flyttbil för första gången i mitt liv hehe. Det gick iaf, men jag lämnade över backandet och trixandet på campus till killen med lastbilskort. Fast hämta och lämna på samarkand var det minsann jag som gjorde. Cyklade dit i motvind för att hämta den på förmiddagen, och sen hem igen på eftermiddagen när jag lämnat den. Blev inte så fasligt dyrt heller. Eller det var värt pengarna iaf.

Men damn som vi bråkade och skrek på varandra i söndags när vi städade hans lägenhet. Sjukt jobbigt. Trötta och irriterade var vi båda två. Fy! Men vi blev ju sams sen när vi var klara på kvällen som tur är. Börjat lite med min lgh också, men jag har drygt en vecka till på mig så vi behöver inte stressa med den. Det värsta har vi klarat av redan, badrummet, spisen och kylskåpet. Så det går nog fort att bara torka ur det sista sen när päronen hämtat sängen och lite andra grejer i helgen.

Jag var bara så lycklig i helgen när vi hade kommit hit. Min baby och jag i vår alldeles egna lägenhet. Nu är vi ju frivilliga sambos också, inte bara den enda som flyttat in i den andras lägenhet. Vi har flyttat hit tillsammans.

Här bor Emelie Sandberg och Pouya Motavalli <3

Har fått nycklarna nu!

Har fått nycklarna till nya lägenheten nu! Var där och kollade städningen och fick dem av tjejen som bodde där innan nu på eftermiddagen. Så jag har redan kört ett lass med kassar på cykeln haha. Ska köra några till ikväll, sen blir det till att cykla till statoil vid samarkand för att hämta flyttbilen imorgon. Så imorgon kväll, om allt går som det ska, så har vi flyttat in på riktigt! Wohoo!

Till att börja med...

...vill jag bara avråda folk från att köpa saker på on off, framför allt datorer. Och ALDRIG med det där himla on off-kortet de lurar på en, för då sköts allt helt plötsligt av Resurs Bank. Det blir bara knas och allting blir dyrare än vad de egentligen säger. Så undvik det så slipper ni såna otrevliga upplevelser.

Hade pluggfri dag igår, förutom föreläsningen på eftermiddagen. Packade och tvättade massor. Vill ju inte släpa med sig massa smuts till nya lägenheten. På kvällen var det lite värdfest med vugi-tjejerna. Rätt lugnt, satt och snackade en del och sen gick vi till Sivans. Där var det dock rätt dött och tråkigt, så det blev hemgång efter kanske en halvtimma. Jag tror dessutom att jag och alkohol inte är så bra vänner längre. Vet inte varför. Orkar bara inte.

Nu blir det lite mer packning, sen träna lunchpasset och efter det ska jag ta me mig datorn och sätta mig i bibblan och börja fila lite på en problemformulering och utveckla mitt syfte lite...

Leende guldbruna ögon

Fasnat totalt för den lilla serien. http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=65225 Visst är de söta?! Hihi. När Fares Fares drog ner mössan över hela ansiktet för att han skämdes över sina dansbandsvänner kom jag att tänka på att jag gjorde så när jag var liten... Mitt på blanka dagen, ute på stan, för att jag var sur för att mamma o pappa tvingade med mig på promenad. Så då drog jag ner mössan över ansiktet och gick typ 10m bakom dem och surade. Haha!

Fick punktering idag igen! Såååå irriterande. Halvägs på väg bort till röda korset, men jag märkte det inte förrän jag kommit nästan ända fram. Gaaaah! Jag lagade ju samma däck i torsdags senast! (eller cykelgubben lagade... men iaf!) Så när jag lekt klart med barnen på röda korset vid 8-tiden blev det till att promenera hem hela vägen till campus i ösregnet. Suck å stön. Nu måste man fixa med sånt imorn oxå. Blä, har inte tid.

Eeeiislööööv

Jepp, så var man i Skåneland då. Anlände i fredags kväll, efter en irriterande tågresa där vi fick hoppa runt från plats till plats eftersom vi bara hade obokade biljetter. Så kan det gå på en fredageftermiddag. Men fram kom vi i alla fall. Tillbringade kvällen i lugn och ro hemma hos familjen Motavalli, med god mat och bara allmänt chill. Pouya slutar aldrig förvåna mig, från att ha varit världens sjusovare så har han blivit sjuuukt morgonpigg, så på lördagmorgonen vaknade han halv åtta och sen fick jag inte sova mer. Inte mig emot, hellre det än en liten latmask som ligger och drar sig halva dan =) (det slår säkert om snart, så man får vara glad så länge det varar haha). Det blev frulle, sen stack vi till Malmö några timmar. Gick runt på stan, käkade Malmö-falafel (som tydligen ska vara bäst i Sverige), träffade Pouyas musikpolare Dan en stund osv. Vädret var dock ingen höjdare, så vi åkte väl tillbaka vid 4-tiden, träffade lite annat folk i Eslöv, sen hem till middag med familjen och ytterligare en lugn kväll. Superskönt faktiskt. Idag är det lite fix och trix som gäller, därefter tåget tillbax till Växjö i eftermiddag. Helgerna går alldeles för fort...

Haha

Det är Krister på P3 nu. Lite småkul, för de pratar om folk som kommer ihåg konstiga saker. Då tog han Morgan, programledaren upp Jan Thurvall på Göterborgs universitet som kan massa lagar utantill, tex kommunallagen och förvaltningslagen och sånt där. Minns inte exakt. Sen ringde han upp honom, eftersom han hade haft honom som lärare på journalisthögskolan, och gjorde ett litet test där han frågade typ vad innehåller paragraf 16 osv. Självklart kunde han svara på allt. Jag minns så väl att man tappade hakan på första föreläsningen med honom på GU, när han började rabbla sina paragrafer... Hahaha!

Redan mars...

Igår var det första mars. Tiden går alldeles för fort. Hur ska man hinna med allt den här terminen? Uppsatsångesten kommer krypande.... Har åtminstone lånat en massa litteratur och skummat igenom några. Måste bara få tummen ur och bestämma mig once and for all för ett ämne. Det är dags att sluta vela nu.

Spelade in Veronica Mars igår eftersom jag tränade vid den tiden. Har inte följt hela säsongen den här gången, men sett de senare avsnitten så det sista ville man ju definitivt se. Kollade på det nu medan jag käkade lunch, och det var ju väldans spännande!

I eftermiddag blir det tåget till Eslöv. Skönt att komma bort lite. Ska bara ta det lugnt hela helgen. Det måste man få unna sig. Tränade två pass igår så att jag kan ta ledigt utan dåligt samvete haha. Tror det blir Malmö imorn. Får se om plånboken tillåter lite shopping... ;o) Sen blir det tillbax hit på söndag och därefter några dagar på mig att packa innan flytten nästa lördag...