Skit!

Mitt videoband var för kasst så det går inte att kolla. Sjukt besviken. Det går iaf en repris på tisdag natt, så jag får väl spela in den istället. Åh va länge jag måste vänta...

Chez Emilie

Haha nu var jag fyndig va! Kom hem från Emilie för en stund sen, mitt franska "fadderbarn". Hon lagade middag till sin korridor och bjöd mig också. Supertrevligt. Hon hade lagat quiche lorraine och sen en annan paj med lax och purjölök. Mycket grädde var det i den sista, men åh så goda båda två. Till efterrätt blev det gateau de chocolat med apelsin och glass. Mums. Sen lite rödvin på det, så jag är lagom seg i huvudet som jag alltid blir. De skulle vidare till någon fest, men jag kände inte att jag hade tid för det så jag begav mig hemåt. Diskat undan lite, lagt fram lite kläder. vi drar ju till GBG över helgen för att hälsa på Vickan. Ska bli superkul och dessutom så himla skönt att komma bort en helg och få vila lite. Har varit så trött på sistone, så det behövs.

Bokkrångel

Jag måste bara skriva av mig och beklaga mig över en annan sak som hände i veckan. Eller egentligen började det förra veckan tror jag det var. Ansvarige läraren för vårt program (som är en toppenbra lärare alltså) skällde i princip ut oss för att vi inte hade fixat kurslitteraturen till första föreläsningen. Lilla jag hade ju fixat en bok, för den hittade vi billigt på bokmässan, den andra hade jag faktiskt beställt men den var försenad. Som vanligt tar jag åt mig av kritiken ändå, fast det säkert var andra som inte ens hade tänkt en tanke på böckerna. Jag gick därför hem och satte mig och letade efter böckerna till kommande delkurs. Det verkade nåt lurt med litteraturlistan, för två av böckerna stämde inte riktigt, men den tredje stämde så den hittade jag. Beställde den och kände att jag i alla fall gjort något för att förbereda mig. Diskuterade det med Anna några dagar senare och hon hade inte heller lyckats fatta litteraturlistan så hon slängde iväg ett mail till läraren för nästa kurs. Då visar det sig att hela listan är fel! Samma dag trillar ett paket in i min brevlåda med boken jag beställt. Åh vad arg jag var! Här är man duktig och beställer, men bara därför så stämmer inte litteraturlistan! Blä! Nu vet jag inte vad jag ska göra. Boken kostade bara 116kr, är det värt besväret att fixa ett paket och betala portot och skicka tillbaka den eller ska jag behålla boken? Jag mailade läraren och frågade om den va läsvärd nu...

Albanska flaggans dag

Ägnade förmiddagen åt lite läsning på bibblan efter att ha hämtat min cykel. Till lunch blev det medhavd matlåda i Annas sällskap.

Eftersom det är albanska flaggans dag idag så ordnades det ett seminarium dagen till ära av albansk-svenska föreningen (tror den heter så), där två av mina klasskompisar var arrangörer. Verkade intressant så jag pallrade mig dit. Kan ju säga att det inte var många blonda huvuden i den salen när man kom in hahaha. Nä, men det var många av Växjös kosovoalbaner som var där, studenter, gymnasieelever och lite vuxna. Dessutom var det ett gäng gubbar från ett universitet i Kosovo som Växjö universitet samarbetar med. Tjejerna från min klass var så finklädda så, i svart och rött,
flaggans färger.

Första föreläsaren var om det albanska folkets historia och sånt. Intressant, men han fick för sig att prata både på svenska och albanska för att universitetsgubbarna skulle förstå också, så det tog ganska lång tid. Det bara råkade bli så att jag varvade med att läsa en artikel till kursen vi läser nu medan han pratade albanska. Liiite pinsamt när Öppna kanalen zoomade in mig när de gick förbi... Well well, så kan det vara. Jag offrade ju ändå hela min eftermiddag för att vara där, då måste man vara effektiv.

I pausen bjöd de på supergoda albanska piroger och en smaskig tårta. Därefter pratade Daniel Selander om Kosovos självständighet, som han ansåg är nödvändigt för Kosovos framtida utveckling. Han snackade i alla fall på engelska så att alla förstod så det var ju bra. Blev en intressant diskussion efteråt med en del frågor och intressanta svar.

Jag var inte hemma förrän halv sex. Sjukt trött och kände inte alls för att gå på muskelpasset jag hade tänkt. Lite stressad inför min presentation imorgon också. Kände ändå att jag behövde lite frisk luft, så jag tog en rask promenad bort till netto. Där handlade jag dock lite godis, så där rök den promenaden... Jag kunde inte låta bli. *suck* Har suttit här hemma och förberett mig lite inför imorgon. Får se hur det går. Nu ska här i alla fall sovas innan jag somnar och ramlar av stolen.

Tidig morgon till ingen nytta

Nathalie och jag möttes utanför mig kl 6.45 imorse för att gå och träna. Det var fyra tjejer till sen. Men där stod vi. Inte kom det någon instruktör inte. Så himla surt. Jag som hade lagt upp en sån bra planering för dagen. Nu får man pallra sig dit ikväll igen i alla fall.

Ska iväg och hämta cykeln nu. Hoppas cykelgubben lagat den ordentligt. Därefter blir det plugg, sen olika föreläsningar i samband med albanska flaggans dag i eftermiddag.

Det luktar klorin!!!

Äntligen var hyresbostäder här och fixade i badrummet. Det där äckliga möglet eller vad det nu är hade kommit tillbaka så jag sa till dem att skynda sig hit illa kvickt och ta bort det. Det tog en och en halv vecka. Jaja, drygt en vecka i arbetsdagar då. Pouya är ju mögelallergiker dessutom, så det kan ju inte vara bra nånstans att ha mögel i badrumstaket. (I och för sig är han allergisk mot damm och kvalster också, men det bryr han sig inte om. Vaddå dammsuga, finns det människor som gör sånt? Det är ju tråkigt.) Anyway, de hade tydligen varit här medan jag var på föreläsning, för så fort jag öppnade dörren kom klorinstanken mot mig. Så nu sitter jag här med filt och morgonrock på mig medan jag vädrar...

Well done Aussies!

Äntligen har australiensarna tagit sitt förnuft till fånga. Efter 12 långa år med John Howard röstade de till slut för förändring. Hoppas Laborledaren Kevin Rudd tar tag i saker och ting nu, t ex det här med Kyoto-protokollet. USA lär ju bli besvikna när de förlorar sin "partner in crime" men det kan de gått ha!

Helg?

Ja, det blev en rätt trist helg. Läsaläsaläsa. Fast det tog sån tid innan jag kom igång igår. Hade tvättid så jag sprang upp och ner med det, i två omgångar också för vi hade så mycket tvätt så jag bokade två tvättider. Fick syn på mig själv i spegeln i veckan och skrek av rädsla för jag var så blek typ... eller ja nåt sånt i alla fall. Jag som hade tänkt ha en paus ifrån solarier i år också. Så blev det inte, jag smet iväg till och solade igår också. Hjälpte lite nu efter två gånger, i alla fall psykiskt. Men efter det var det alltså bara att sätta sig och läsa. Har hittat bästa lässtället i lägenheten i en av fåtöljerna jag har med mig från Eskilstuna. Där sitter man rätt bekvämt, men inte så bekvämt så man somnar. Så där satt jag bänkad heeela eftermiddagen och kvällen igår. Pouya kom visserligen hem efter sin KBH-resa, men han somnade så tidigt så jag fick kvällen för mig själv också.

Tog sovmorgon imorse. Sååå skönt. Unnade mig själv det. Åt frulle i lugn och ro också innan jag satte igång med läsningen. Var dock alldeles för seg hela dagen, hade nog inte så högt tempo där inte. Blev många pauser också, lagade mat med Pouya, sen promenad med Nathalie. När jag kom hem pratade jag i telefon med familjen i typ en timma totalt, så innan jag kunde läsa mer var klockan sent. Jaja, har i alla fall läst lite ikväll. Men hjälp av lite glass går det mesta! :S

Nu är jag helt färdig. Får se om jag orkar några sidor till, annars blir det banne mig lite avkoppling sen sova.

Lugn fredagskväll

Tillbringade fredagskvällen hemma hos Suzana & Malin, Natasha  var där också. Velade tidigare idag, för Danne är i stan och hela det gänget skulle ut. Alltså, jag vet ju att man alltid har riktigt roligt med dem, men samtidigt så var jag inte jättesugen på att gå ut eftersom jag är tvungen att läsa hela dagen imorn och kan därför inte vara det minsta bakis eller ens trött. Om jag skulle gått ut nykter hade jag förmodligen tröttnat rätt snabbt också, tyvärr är det ju så, eftersom jag inte var sugen att gå ut från början. Det var ganska många nackdelar så jag beslutade mig för en lugnt fredagskväll med tjejerna framför Idol istället. Rätt val! Sen spelade vi Vem vill bli miljonär  som de hade som dvd-spel. (Jag tänker inte avslöja på vilken pinsam fråga jag åkte ut på.) Men kul var det. Blir så sjukt imponerad över hur mycket svenska Natasha har lärt sig på bara några månader (hon är utbytesstudent från Australien). Hon förstod ju de flesta frågorna utan att man knappt behövde översätta. Det kallar jag språkbegåvning! Suz drog några exempel på bosnisk humor och hon skrattade så mycket så vi inte kunde låta bli att skratta heller.

Nu ska här sovas.

Fint besök

Ja, så var det fredag igen. Känns som man inte hunnit någonting, som vanligt. Förmiddagen idag går bort, ska ner på stan om ett tag och klippa mig, så då försvinner massa tid där. Blir ju så hattigt när man ska iväg så, för blir ju ingen sammanhängande tid att läsa på. Jag tänkte passa på att göra lite praktiska saker, som att handla på vägen hem, så slösar man inte bort massa tid i alla fall. Har föreläsning sen på eftermiddagen.

Igår var Leny på besök i Växjö. Hon kom ut till campus och lunchade med mig och Anna, sen skulle hon delta i en stipendieutdelning (en till!) inne i stan. Den här gången var det dock inte säkert att hon skulle få nåt, för det stod mellan henne och två till. Men sen ringde hon senare på kvällen och sa "Jag vann!", så sen kom hon hem till mig med en 2m lång check, blommor och stipendium. Superkul. Vi satt och babblade över en kopp te och lite mango (och några pepparkakor). Känns så skumt att hon inte bor här längre. Ända sen vi flyttade till Göteborg samtidigt och därefter till Växjö samtidigt så har hon ju alltid funnits där. Även om vi gått olika utbildningar och haft olika umgängeskretsar så har man ändå haft henne där på något vis. Well well, time's changing.

Skickade in den skriftliga delen till min bokpresentation idag, så nu har man det avklarat. Ska ägna helgen åt att läsa all kurslitteratur jag ligger efter med... Fast det är ju en jätteintressant kurs, så det känns inte alltför motigt. Det enda problemet är att det tar sån himla tid.

Mycket läsning blir det

Jaha, för att spinna vidare på den här Afrikatråden så hade vi en gästföreläsare från Tanzania på besök idag. Lite lurigt att förstå till en början när man inte hade någon bakgrundsinfo, men sen började man fatta vad det handlade om. När frågestunden kom blev det extra intressant må jag säga. Nu vill jag åka till Tanzania också...

Anyway, jag kämpar på med min bok. Woman's Role in Economic Development av Ester Boserup. Ska ha en presentation om den nästa vecka. Tar ganska mycket tid att sätta sig in i en sån bok, ingen skönlitteratur här inte. Jag har försökt sammanfatta vad den handlar om nu, och det har tagit sjuuukt lång tid. Imorgon tänkte jag skriva ihop den skriftliga presentationen som måste skickas in nu i veckan. Sen kan jag ju komplettera med mer grejer sen inför den muntliga presentationen. Får se om min tidsplan håller. Massor att läsa till den här kursen nu. Imorn är det ytterligare en gästföreläsning, ska snacka om extern intervention, med Jugoslavien som exempel. Ska bli riktigt intressant!

Movies

Igår såg vi på Blood Diamond. Tänk att jag lyckades övertala Pouya att se den. Äntligen. Har ju velat se den i ett halvår typ. Han var väldigt negativ till en början, men han fastnade till slut och jag fick nyss ett sms från honom där han frågade om vi skulle titta på film ikväll också! Filmen var hemsk, men sjukt bra. Jag ska aldrig ha några diamanter jag!

Dagen innan såg jag Last King of Scotland. Men då lyckades jag inte övertala Pouya, så jag fick se den själv. Jag tror att vi kommer ha Uganda som exempel i den här kursen så jag tänkte att det kunde vara intressant att se filmen. (Den har jag också velat se i ett halvår...)

Så mycket hemskheter, men trots detta växer tanken om Afrika i mitt huvud. Vill verkligen resa dit. Och om allt går som det ska blir det ju också en fältkurs i Moçambique i vår....

Födelsedagskalas

Jag trodde vi hade bestämt att vi inte skulle åka ner till Eslöv i helgen, men när jag kom hem från träningen i fredagskväll var Pouya i valet och kvalet. Familjen hade ringt och tjatat, men samtidigt kändes det onödigt att åka fram och tillbaka för en födelsedagsfest.. Jag var ganska negativ, men till slut insåg jag att det verkade som att han verkligen ville åka hem så då tänkte jag what the hell, då får vi ju ändå göra nåt kul och spontant tillsammans, sånt han brukar klaga på att jag aldrig gör. Så jag duschade och gjorde mig iordning fort som attan, sen tog vi 19-tåget ner mot Skåne. Kom fram vid 21-tiden, och familjen där blev glatt överaskade, särskilt födelsedagsbarnet.

Vi hälsade på gästerna, mest Saras kompisar, se åt vi lite god mat som var över från middagen de åt tidigare.  Ahmed hade dekorerat hela deras vardagsrum och köpt värsta fyverkerierna (jaja nästan iaf) till tårtan. Jag ska lägga upp några bilder, men har inte kameran här just nu. Man kan ju sammanfatta det hela med att det blev en hel del ätande... Först mat, sen tårta, massa godis, chips osv. Och så lite öl på det. Fast tog det rätt lugnt med alkoholen. Hade ingen lust att dricka nån överhuvudtaget, men tog en öl i alla fall för sällskapets skull.

Kom faktiskt upp i tid på lördagen, Pouya också. Jag promenerade hem från tågstationen sen i Växjö, handlade lite på vägen. Fixade och grejade en hel massa grejer sen på eftermiddagen samtidigt som jag skulle försöka hinna läsa. Det sistnämnda blev som vanligt lidande, så idag sitter jag i skolan och försöker. Har i alla fall lyckats läsa klart Ester Boserups Woman's Role in Economic Development , men det återstår ju nu att göra något vettigt med den så jag kan skicka in en presentation av den i veckan och sen presentera den på seminariet nästa måndag.

Nähä, nu var det slut på lunchpausen.

Later!

Besök från UAE

Ja du Pethra, det är väl dags för en uppdatering ;o)

Vi hade ju gäster här söndag-onsdag, så det har inte varit läge att sitta vid datorn. För det första för att det är otrevlig och asocialt, och för det andra för att min dator ju står i sovrummet och det hade vi lånat ut...

Men men, nu är det fredag igen. En hel vecka har gått. Jag har haft det ganska fullt upp, så jag överlät åt Pouya att ansvara för gästerna, det är ju faktiskt hans syster. Knappast så att han fixar och grejer när min syster är på besök.... I alla fall, de roade sig väl bra ändå här. Eftersom Ahmed aldrig sett snö i hela sitt liv var det ju perfekt att det snöade så här tidigt i år. Han var exalterad, men samtidigt så frös de ju hela tiden haha. Anyway, det var faktiskt kul att ha dem här. Jag oroade mig mycket innan, men det mesta löste sig till det bästa. Fast var ju ganska skönt att sova i sin egen säng igen i onsdags kväll efter några nätter på vardagsrumsgolvet.

Igår var det fullt upp så hann ju inte uppdatera nån blogg då heller. Möte om fältkursen till Mocambique vid 9, föreläsning 10-13, och sen skulle jag ju jobba från 13.30 så jag cyklade direkt från skolan. Typiskt nog var det ingen där när jag kom, och jag har ingen nyckel, så fick vänta ute i kylan i en halvtimma... Äsch, kvällen gick fort ändå, så rätt var det var så var jag hemma igen vid 22-tiden. Bänkade mig direkt framför tv:n för att titta på mitt inspelade avsnitt av Örnen. Det är verkigen FÖR bra. Så himla synd det bara är två avsnitt kvar.

Tog sovmorgon imorse. P sover fortfarande. Inte fått någon DN på två dagar, så jag fick sitta framför datorn i sovrummet när jag skulle käka frukost för jag känner mig så off från omvärlden om jag inte får läsa tidningen på morgonen. Men han sussar vidare ändå, trots jag sitter här.

Nähä, jag ska ta tag i mig själv och sätta igång med dagens läsning.

Fredagskvällen

Kom på att jag kanske ska skriva något om gårdagskvällen också. Såg ju inte så ljust ut där på kvällen först. Jag var jättesugen på att gå ut, men folk skulle iväg på annat eller orkade inte gå ut. Så surt, när man för en gång skull hade en helg utan plugg. Josse var på, men ville ju ha med lite fler också. Till slut löste sig allt till det bästa ändå. Vi var hos Malin och drack lite drinkar innan, sen skulle vi till Lyan på förfest. Men när vi kom dit var folk på väg att gå, så blev inte så mycket med det. Vi var rädda för att kön till stallet skulle vara megalång, men det gick smärtfritt och snabbt. Vi dansade massa. Ett gäng av tjejerna från klassen var där bla. Sen träffade vi på massor av utbytesstudenterna som var hos mig förra helgen. Det var helt enkelt en lyckad kväll på stallet. Josse och jag avslutade den sen med en traditionsenlig korv med mos på statoil!

Idag har jag mest segat. Pouya var uppe tidigt och skulle skriva franskatenta, så när han kom hem hade jag precis vaknat. Åt en lång frukost och läste DN. Tog en långpromenad i det härliga vintervädret. Pouya åkte till Eslöv sen. Hans syrra och hennes pojkvän är ju i Sverige på semester. Imorgon kommer de förmodligen hit. Det ska bli skoj att träffa dem. Lite andra omständigheter nu än vad det var när vi var i Dubai måste man ju säga. Från 45 grader varmt till minusgrader och ev. snö!

Nu hemmagjord blomkålssoppa och lite tv. Upp och jobba imon, 13h långt arbetspass! Bäst att man är utvilad.

Westlife gör ännu en cover

Alltså Westlife får ju ge sig. Kom med något nytt nån gång! Nu har de gjort en cover på Michael Bublés "Home". Den låten är ju två år gammal bara. Det är ju knappast så att de gör något speciellt med sina covers. Grejen med bra covers är ju att artisten gör en ny, egen version av en bra låt. Inte att man bara gör en kopia!

Fråga Olle

Idag var det Kärlekskväll på universitetet. Eller kväll och kväll, men de har gått ifrån att ha Kärleksdagar till att ha en Kärlekskväll, fast det blev ju snarare en eftermiddag/kväll. Nathalie och jag gick en tipspromenad, kollade in borden i gallerian, allt ifrån RFSL och Campushälsan till Gaystudenterna. Men höjdpunkten var ju såklart Olle Waller, ja han i Fråga Olle på femman! Han hade en föreläsning på nästan två timmar. Riktigt rolig var han, men fick mycket vettigt sagt under tiden! Sen anordnade de en visning av filmen Shortbus. Det var en väldigt bra historia, fast väldigt "explicita sexscener" som det stod i informationsfoldern. Även om man var förberedd var det ju väldigt... annorlunda att se såna scener i en vanlig film liksom. Men som sagt, historien var väldigt bra, med många budskap.

Hade tänkt gå på resten av aktiviteterna, men det var ingen annan jag kände som skulle gå så jag lade ner det där och gick hem istället. Fick ju min gratislunch på dagen i alla fall, när jag joinade Leny på stipendieutdelningen, där hon skulle ta emot ett stipendium för sin kandidatuppsats. Jag var i och för sig bara där under lunchen hahaha. Anyway, diskberget var ju enormt innan jag gick hemifrån och det var tvätt överallt så jag tänkte det var lika bra att ta tag i det. Men hör och häpna, P hade diskat! Inte allt (man kan ju inte göra något färdigt heller, döööh) men nästan i alla fall. Jag var trots det på lite smådåligt humör. Och lite ledsen också. Det enda vi gör är att gå om varandra. Vi har så olika dygns- och dagsrytm, raka motsatser där. Så det blir ju inte mycket tid tillsammans över för oss två...

Nog om detta. Hade sista seminariet för den här kursen idag, så nu är det ledigt fram till på tisdag! Fast måste ju skriva ihop något om bokmässan också, eftersom vi måste göra ett reflektions-pm om något sådant inom den här kursen. Sen ringde de från bemanningen, så det blir jobb hela söndagen. Det kan verkligen behövas, har ju knappt jobbat någonting hitills i höst.

Moneybrother

Idag är jag kär i Moneybrother. Kär och kär, men ni fattar vad jag menar. Lyssnar på senaste skivan, Mount Pleasure, grymt bra. Fast alldeles just nu lyssnar jag på den här klassikern:



Nämen det är något speciellt med hans musik. Vissa av låtarna får mig på sprallhumör, meda andra passar bäst när man vill ha lite lugn och ro, eller om man är lite smånere. Pouya kallar allt sånt för självmordsmusik... Lyssnade väldigt mycket på To Die Alone när saker och ting var knas för längesen, så jag associerar den kanske inte till så mycket bra. Fast oftast kan jag tänka bort det och lyssna på den ändå. Pengabrorsan var ju riktigt bra den också, roligt med texter på svenska.

Stod om honom i
DN i helgen. Verkar vara ju vara en helt ok kille. (Fast jag minns att någon jag känner sa att han/hon träffat honom ute någonstans och sade att han var jättedryg, fast jag kommer inte alls ihåg vem det var så det där bryr jag mig inte om...) Och sen är han ju snygg också. Det tycker till och med min mamma!

Mer PM-skrivande...

Fick sista inlämningsuppgiften igår, så nu sitter man här på bibblan igen. Kom inte hit så tidigt som jag hade velat imorse pga tvättiden, så "min" plats var upptagen. Har hittat en bra plats (eller rättare sagt några platser) där det är rätt så lugnt, varken mycket folk runt omkring eller mycket spring. Nu får jag sitta nera i källaren, killen framför mig sitter och drar in massa snor hela tiden, det låter apäckligt. Skaffa näsdukar för tusan!

Sen var tvättmaskinen så seg så jag inte hann tvätta en av maskinerna jag hade planerat heller, så humöret var ju inte på topp när jag kom hit. Var tvungen att gå iväg och köpa en ostfralla och clementin förut för att kunna koncentera mig. Jag som åt ordentligt med frukost innan jag gick hemifrån... Jaja, nu kan jag ta sen lunch istället, då står jag mig längre och blir inte hungrig under träningen sen.

Well, ska återgå till WTO och TRIPS-avtalet nu...

Äntligen en lugn helg!

Mathilda åkte vid 12-tiden idag. Som vanligt blir det så himla tomt när hon har åkt. :( Alltså jag tycker verkligen att jag saknar min familj mer och mer ju äldre jag blir...

Vi hade i alla fall en toppenhelg. Gick en runda på stan i fredags. Jag fyndade ett par jeans på Vila, gråa - precis det jag letat efter. Lunchade med lite focaccia, samt lite chailatte till efterrätt. Smaskens. Promenerade fram och tillbaka till stan - fint väder så man får ju passa på!



På kvällen hade jag bjudit över tjejerna på lite förfest. Det slutade med att vi var 30 pers här! :) Josses spanska utbytesstudenter tog med sig några vänner, min franska utbytesstudent Emilie tog med sig ett stort gäng och sen kom det vänner till dem... Men det var ju bara kul! Så många har vi nog inte varit här förut. Alla gick sedan vidare till Stallet medan vi stannade hemma, fast inte så länge, för Stenladan släppte in oss och vi fick dansa lite i alla fall hihi.


Sov läääänge på lördagsmorgonen. Det var evigheter sen jag gick upp efter kl 12 måste jag ju säga. Vi slappade hela dan. Fixade god brunch och kollade på Sex and the City. Planen var ju att vi skulle på bio och när vi kollade upp tiderna på eftermiddagen insåg vi att Hairspray bara gick kl 18, så då fick vi sätta fart. Promenerade ner på stan, inhandlade lite biogodis och hann precis i tid. Den var faktiskt rolig! Efter filmen handlade vi lite grillad kyckling på konsum innan vi tog bussen hem för att fixa lite kvällsmat.

Det enda som krånglade under helgen var SJ (surprise!). Mathilda sitter väl på tåget fortfarande, är inte framme förrän vid 20 ikväll, trots att hon åkte vid 12. Det blev en lång omväg via Kalmar och Linköping för att hon ens skulle komma hem idag. Nu är det verkligen slut på det här med spontana tågresor. Hädanefter ska här bokas en månad innan, annars finns det ju inga biljetter. Det fanns inte ens några dyra att köpa igår, utan det var helt slut. Så som sagt, man får väl planera bättre i framtiden antar jag...

Tänkte avsluta den här helgen med ett träningspass på vugi om en timma. Kan ju behövas efter allt frossande vi har sysslat med de senaste dagarna... Borde läsa kapitlet i Todaro också till imorgon. Får se om jag orkar. Måste skriva en intresseanmälan till mentorskapsprojektet också.

Mysdag

SJ skötte sig imorse, så Mathilda anlände i tid och allt. Jag smet iväg på seminarium en stund, medan hon satt hemma och kollade på Sex and the City. Seminariet gick betydligt bättre än förra gången. Nu var jag ändå lite mer förberedd på att  man skulle upp o skriva på tavlan och jag kunde förklara vad jag skrivit. Så det gick iaf vägen, får se vad han tycker om pm:et sen bara...

Mathilda håller på och tar sig igenom alla säsonger av SATC som sagt, vi körde några avsnitt på eftermiddan. Hon är på säsong 4 just nu. Själv har man ju sett alla avsnitten, men skadar ju inte att se dem några gånger till hehe. Drog till netto och handlade lite frukt som de hade billigt den här veckan, därefter lite mer mat på willys. Så vi fick en liten promenad också. Lagade kyckling-fajitas till middag, blev supergott. Slängde ihop lite kladdkaka efter det som vi har mumsat på nu under kvällen medan vi tittade på Örnen (lika spännande som vanligt!) och sen några fler avsnitt om Carrie & co. Myspys!